Vďaka pomelu schudnete, pomôže pri problémoch s trávením! Pridajte ho do raw pudingu či tvarohu, tu sú recepty

Pomelo vďaka vysokému obsahu vlákniny odstraňuje problémy s trávením, zápchu či hnačku.

17.01.2024 13:00
pomelo Foto:
Chutné pomelo je plné vitamínov.
debata (1)

Pôsobí tiež antibakteriálne. Priblížili to odborníci z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) Bratislava na sociálnej sieti.

„V dužine sa nachádzajú látky, ktoré majú antibakteriálne účinky. Pomelo sa osvedčilo najmä v boji proti zápalu močových ciest. Ak práve bojujete s bakteriálnou alebo vírusovou infekciou, s horúčkou, kašľom či obyčajným prechladnutím, siahnite po pomele,“ odporučili.

pomaranč, džús, vitamín C Čítajte viac Stačí jeden pomaranč denne a... Tu sú recepty, do ktorých sa vám toto ovocie hodí

Pomelo obsahuje viaceré vitamíny, napríklad železo, zinok, fosfor, horčík, vápnik aj sodík. Je tiež veľmi dobrým zdrojom draslíka. Pomáha tak čeliť kŕčom, stuhnutým svalom, uvoľňuje napätie v krvných cievach a zvyšuje krvný obeh a okysličovanie v orgánoch. „Pomelo obsahuje vysoký podiel vitamínu C. Už 200 gramov ovocia vám dodá odporúčanú dennú dávku vitamínu,“ poznamenala vedúca odboru podpory zdravia a výchovy k zdraviu úradu Zuzana Klinčáková.

čaj, šípky, šípkový Čítajte viac Čas šípkového čaju je tu! Prečistí pečeň, pomôže v boji s akné. A dokáže ešte viac

Dané ovocie sa využíva aj pri chudnutí. „Vďaka vysokému obsahu antioxidantov môže pomelo účinkovať proti starnutiu. Hlavné antioxidanty sú naringenín a naringín. Okrem toho pomelo obsahuje protizápalový antioxidant lykopén, ktorý sa nachádza aj v rajčinách,“ dodala Klinčáková.

Pridajte ho do raw pudingu (recept nájdete tu) či tvarohu (recept nájdete tu).

1 debata chyba
Viac na túto tému: #chudnutie #recept #tvaroh #pomelo

+ Zdravý životný štýl vás nabije pozitívnou energiou.
Naučte sa hovoriť nie zbytočným výdavkom a strate času....

+ Nezabúdajte na odpočinok, váš organizmus si ho zaslúži.
Šikovnosť je vaša silná stránka avšak pozor komu ju...