Máte sedavé zamestnanie? Spoznajte pravidlo 60 sekúnd, výrazne pomôžete svojmu telu

Bez ohľadu na to, či chcete schudnúť pár kíl, popracovať na svojej fyzickej zdatnosti alebo sa jednoducho cítiť lepšie vo svojej koži, cvičenie je vždy kľúčom k úspechu.

08.02.2024 14:17
kancelária, práca, počítač, sekretárka, žena, Foto:
Je dokázané, že sedavý životný štýl zabíja viac ako tabak.
debata

Aj keď ste s vašou hmotnosťou spokojná a nemáte záujem o jej redukciu, pravidelná fyzická aktivita je nevyhnutná pre váš dobrý zdravotný stav. Avšak, s náročným pracovným životom a množstvom iných povinností sa často stáva návšteva posilňovne luxusom, na ktorý si nevieme vyhradiť čas.

plank, planking, tréning, žena, cvičenie Čítajte viac Pravidelné cvičenie planku má aj benefity, o ktorých sa tak často nehovorí

Stres a časový tlak môžu často brániť pravidelnej fyzickej aktivite. Nanešťastie, sedavý spôsob života, ktorý je charakteristický pre mnohých z nás, môže mať negatívny vplyv na naše telo a dušu. Od napätého krku cez bolesti chrbta až po zadržiavanie vody v končatinách, vedome strávené hodiny sedenia môžu viesť k celému množstvu zdravotných problémov, vrátane nadváhy a srdcových ochorení.

Nezúfajte! Cvičenie môže byť jednoduché a efektívne, aj keď máte nabitý harmonogram. Nemusíte tráviť hodiny vo fitness centre. Štúdia uskutočnená na Bostonskej univerzite ukázala, že aj jedna minúta cvičenia môže mať pozitívny vplyv na vašu kondíciu.

plank, planking, tréning, žena, cvičenie Čítajte viac Ako často cvičiť plank, aby začal miznúť brušný tuk?

Prečo je teda pohyb tak dôležitý v našom každodennom živote? Väčšina ľudí trávi pracovný deň v sede, čo je nezdravé, ak sa nevykonáva kompenzácia v podobe pohybu. Riešenie? 60-sekundové cvičenie! Vedci zistili, že jedna minúta miernej fyzickej aktivity je schopná kompenzovať až 14 minút sedenia. To znamená, že ak strávite 8 hodín denne v sede, mali by ste sa snažiť venovať minimálne 35 minút denne nejakému druhu pohybu.

Či už máte nabitý pracovný program alebo len málo času pre seba, 35-minútové cvičenie môže byť základným kľúčom k zlepšeniu vašej kondície a zdravia. Aj malý krok môže viesť k veľkým zmenám!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #cvičenie #sedavé zamestnanie #dance tréning

+ Začnite sa zaoberať konečne aj sami sebou, nie len ľuďmi okolo vás.
Ak sa vám momentálne v niečom darí,...

+ Nezaťažujte sa niečím čo nie je vaša starosť, škodíte hlavne sami sebe.
Nekopírujte, nikdy tak sami nebudete so...