Ako často cvičiť plank, aby začal miznúť brušný tuk?

Pravidelné cvičenie planku je ideálnym tréningom na spevnenie celého tela.

09.12.2020 11:00
plank, planking, tréning, žena, cvičenie Foto:
Planking ako ideálny cvik na spevnenie brušného svalstva a jadra tela.
debata

Jeho bonusom je aj postupné tvarovanie bruška do požadovanej formy. Chce to však systematickosť a takisto vytrvalosť. Následne môžete pri cvičení planku skúšať rôzne obmeny.

Ploché bruško je snom mnohým žien. Je skvelé začať s tréningom práve v tomto období – do letnej sezóny bikín by sme sa tak mohli pýšiť aj vysnívanými „tehličkami“. Zamerať sa v tréningu len na brucho by však bolo chybou – plank má v tomto smere výhodu, že vďaka nemu sa formuje celé telo. Zabrať dostávajú ramená, ruky zadok, chrbát aj nohy. Keďže posilňujeme celé jadro, pozitívne sa plankovanie prejaví aj na našom držaní tela.

Ak sa pýtate, ako dlho sa treba udržať v planku, aby začal miznúť brušný tuk – tu je odpoveď! A nebojte sa, nejde o výdrž hodnú profesionálov. Ak chcete z planku vyťažiť maximum, cvičte ho každý deň. Dôležité však je, aby ste plank cvičili správne a aby ste telo nepreťažili. Dostaňte svoje telo do planku a vydržte 60 sekúnd – plank zopakujte trikrát. Pre menej skúsených platí iné pravidlo – na začiatku sa pokúste vydržať v planku aspoň 20 sekúnd, ale plank následne zopakujte viac razy – 9×, čím získate 3 minúty v planku. Pri takomto pravidelnom cvičení planku sa budete môcť tešiť z vypracovaného bruška bez tuku.

Pri planku je dôležitejšia forma – až keď si osvojíte techniku, môžete postupne predlžovať výdrž. Ak nie ste v správnej pozícii, telu môžete dokonca uškodiť. Následne už môžete cvičenia aj obmieňať – bruchu dáte ešte viac zabrať, ak počas planku zodvihnete ruku či nohu. Následne môžete vyskúšať aj bočný plank.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #tréning #planking #plank

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Nebojte sa, čo má prísť príde, ale môžete tomu aj dopomôcť.
Nenechajte nikoho aby si z vás robil srandu, alebo...