Je ako malý zázrak pre zdravie, voňavé korenie Vianoc pomôže pri chudnutí, zlepší trávenie a funguje aj na kosti či pleť

Škorica, toto obľúbené korenie, nielenže dodáva vôňu a chuť jedlám, ale má aj množstvo pozitívnych účinkov na naše zdravie.

11.12.2023 00:00
škorica Foto:
So škoricou môžete účinne bojovať proti chrípke.
debata

Jeden z nedávnych výskumov ukázal napríklad, že škorica podporuje metabolizmus a pomáha spáliť tuky. Aj preto sa v poslednom čase často spomína v súvislosti s diétami a chudnutím. Voňavá škorica však poskytuje omnoho viac benefitov. Tu je sedem hlavných výhod, ktoré môže mať pre naše zdravie.

1. Podpora metabolizmu a spaľovania

Škorica obsahuje cinamaldehyd, esenciálny olej, ktorý podporuje spaľovanie tukových buniek prostredníctvom termogenézy. Tento proces zvyšuje aktivitu génov, enzýmov a proteínov, ktoré sú zodpovedné za zlepšenie metabolizmu tukov.

2. Regulácia hladiny cukru v krvi

Škorica je známa svojím priaznivým vplyvom na metabolizmus glukózy. Pomáha regulovať hladinu cukru v krvi a môže byť prospešná pre ľudí s cukrovkou alebo problémami s inzulínom.

3. Protizápalové vlastnosti

Pomáha znižovať zápalové procesy v tele. To môže byť prospešné pre ľudí trpiacich chronickými zápalovými ochoreniami, ako je napríklad artritída.

šampón, žena, vlasy, umývanie Čítajte viac Oháňajú sa tým dnes už mnohé značky, ale... viete, prečo vlastne si neumývať vlasy šampónom so silikónmi?

4. Antioxidačné účinky

Škorica je skvelým zdrojom antioxidantov, ktoré pomáhajú bojovať proti voľným radikálom a chránia bunky pred poškodením. Antioxidanty tiež prispievajú k celkovému zdraviu a prevencii chorôb.

5. Posilnenie imunitného systému

Svojimi antibakteriálnymi vlastnosťami škorica pomáha bojovať proti baktériám a parazitom v tele. Pravidelná konzumácia môže posilniť imunitný systém a pomôcť organizmu v boji proti infekciám.

zeler Čítajte viac Pomôže s ekzémom, zaberá na chudnutie a pre pokožku je hotový balzam: Zeler má mnoho pozitív, jesť by sme ho mali aj pre toto...

6. Zlepšenie trávenia

Škorica podporuje správne trávenie a zlepšuje spracovanie jedla v tráviacom trakte. Môže pomôcť znížiť nadúvanie, plynatosť a podporiť lepšiu absorpciu živín z potravy.

7. Podpora zdravia kostí a kĺbov

Škorica má tiež pozitívny vplyv na zdravie kostí a kĺbov. Môže pomôcť redukovať bolesti spojené s artritídou a zlepšiť pohyblivosť kĺbov.

Ak máte radi škoricu, neváhajte si ju pridávať do svojho jedla. Môžete ju pridávať do kávy, jogurtu, cereálií, polievok, omáčok a mnohých ďalších jedál. Nezabudnite však, že škorica by mala byť konzumovaná s mierou a niektorí ľudia by ju mali obmedziť kvôli obsahu látky nazývanej kumarín, tá môže mať negatívny vplyv na pečeň pre osoby s citlivejším zdravím alebo preddispozíciami na poruchy pečene. S pravidelnou konzumáciou škorice môžete však dosiahnuť kumulatívne účinky a zlepšiť svoje zdravie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zdravie #chuť #metabolizmus #škorica #cukor v krvi #protizápalové účinky

+ Doprajte telu to, čo si momentálne pýta, neberte to na ľahkú váhu.
Odpočinok a relaxácia sú nevyhnutné pre...

+ Vyskúšajte nové recepty, prekvapí vás, ako môžu potešiť.
Organizácia a plánovanie zvýšia vašu produktivitu....