Lymfatický systém bojuje proti únave, priberaniu a celulitíde! Takto ho aktivujete!

Lymfatický systém sa stará o odstránenie toxínov a odpadových látok z organizmu, chráni telo pred infekciami, udržuje hladinu telesných tekutín a tiež pomáha vstrebávaniu tukov. Udrží vaše telo zdravé, mladé a pekné. A vašou úlohou je držať ho stále aktívny.

09.12.2023 14:56
masáž, lymfa Foto:
Pohyb nie je jediný nástroj na prebudenie lymfatického systému.
debata

Počúvajte hlas tela

Skôr ako naše telo ochorie, posiela nám signály. Netreba ich však ignorovať, či lepiť liekmi, ale venovať im pozornosť. Aj na spomalený lymfatický systém ukazujú špecifické náznaky. ,Signálom zle fungujúceho lymfatického systému môže byť dlhodobejšia chronická únava, opuchy v oblasti členkov, lýtok, stehien i brucha, priberanie na váhe, celulitída, tráviace ťažkosti, reuma, artritída a bolesti kĺbov. Tiež sa môžu vyskytnúť nevysvetliteľné poranenia, časté bolesti hlavy, infekcie nosných dutín či kožné problémy ako akné a vyrážky. Akoby sme hovorili o vás? Tak sa posnažte lymfu rozhýbať.

Ako dať lymfu do pohybu?

Najprirodzenejším a zároveň najlepším pohybom pre podporu prúdenia lymfy je chôdza. Sedavý spôsob života ju spomaľuje, preto je pri práci potrebné zaraďovať prestávky s pretiahnutím alebo prechádzkou. Pohyb je dôležitý, ale majte na pamäti, že prílišné športovanie tiež nie je dobre. Keď idete do extrémov, vyplaví sa veľké množstvo kyseliny mliečnej, ktorá potom lymfatický systém upcháva.

zeler Čítajte aj Pomôže s ekzémom, zaberá na chudnutie a pre pokožku je hotový balzam: Zeler má mnoho pozitív, jesť by sme ho mali aj pre toto...

Masáž aj vitamíny

Pohyb nie je jediný nástroj na prebudenie lymfatického systému. Podporte ju aj každodennými masážami v kombinácii s prípravkami na prekrvenie a spevnenie pokožky. Často obsahujú škoricu, kofeín alebo koenzým Q10 – urobte si z toho taký rituál po sprche, ktorú zakončite studenou vodou.

Pomáha aj píling a prázdny žalúdok

Je skvelé podporiť lymfu aj odľahčením žalúdka pred spaním. Skúste dodržať pravidlo nejesť 3,5 hodiny pred spaním, aby sa celé telo vrátane lymfatického systému mohlo pripraviť na regeneráciu. Ráno potom začnite deň suchým kefovaním celého tela, čím si lymfatický systém naštartujete na celý deň.

Stačí zdvihnúť nohy

Ešte jedna vec dokonale rozpohybuje lymfu. Každý večer si ľahnite na chrbát a nohy položte vyššie, než je vaše srdce, napríklad na stoličku alebo ich oprite o stenu. Zostaňte tak 5 až 10 minút a len vnímajte, ako sa odľahčujú. Pridajte k tomu upokojujúce dychové cvičenia. Uvoľnite hrudník a dýchajte iba do brucha. Lymfa sa rozhýbe a vy budete ťažiť zo zdravšieho a krajšieho tela.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #lymfatický systém #chôdza #opuchnuté členky #biele krvinky #lymfa #lymfocyty #sedavý spôsob života #lymfodrenáž #opúchajúce nohy

+ Netvárte sa, že všetky veci idú okolo vás, budú sa tak tváriť aj ostatní.
Neprestaňte pred koncom, smotanu za...

+ Vyskúšajte nové recepty, prekvapí vás, ako môžu potešiť.
Organizácia a plánovanie zvýšia vašu produktivitu....