Uľaví od bolesti, pomôže pri plynatosti či nachladnutí. Viete, o akom oleji je reč?

Olej je známy svojimi antibakteriálnymi, antivírusovými a protizápalovými vlastnosťami. Takto ho využijete v mene zdravia!

10.11.2023 09:00
olej, žena, masáž Foto:
Aj vzácne oleje pomáhajú pri zdravotných problémoch.
debata

Oreganový olej je esenciálny olej extrahovaný z listov a kvetov oregana, má dlhú históriu použitia v starostlivosti o zdravie aj v kuchyni. Nečudo, ponúka mnoho prospešných a vzácnych látok.

Oreganový olej je známy svojimi antibakteriálnymi, antivírusovými a protizápalovými vlastnosťami. Mnoho ľudí ho používa na zmiernenie rôznych chorobných stavov, vrátane nachladnutia, chrípky, bolestí hrdla a infekcií. V niektorých prípadoch sa oreganový olej používa aj na liečbu pokožky pri problémoch ako akné a dermatitída.

shutterstock 1153677271 Čítajte viac Redukuje zápalové procesy v tele aj oxidačný stres. A to nie je všetko! Prečo je skvelé zamerať sa na šípkový olej?

Oreganový olej môže pomôcť zlepšiť trávenie tým, že podporuje produkciu tráviacich enzýmov na zmiernenie tráviacich ťažkostí. Tiež môže pomôcť pri plynatosti a napomôcť lepšiemu vstrebávaniu živín z potravy.

Obsahuje množstvo silných antioxidantov, ktoré pomáhajú neutralizovať voľné radikály a chrániť telo pred poškodením buniek. Tieto antioxidanty môžu tiež pomôcť posilniť imunitný systém a zvýšiť odolnosť organizmu voči rôznym chorobám.

oregano Čítajte viac Oregano údajne núti rakovinu prostaty k samozničeniu

Používa sa na zmiernenie svalovej bolesti a bolesti kĺbov. Masáž s týmto olejom môže pomôcť uvoľniť napätie a zlepšiť krvný obeh, čo prispieva k rýchlejšej úľave od bolesti.

Olej v kuchyni

Oreganový olej pridáva chutné a aromatické tóny do jedál. Používa sa v rôznych receptoch, najmä v talianskej kuchyni, na dochutenie cestovín, pizze, omáčok a ďalších jedál. Okrem toho sa dá použiť aj v dresingoch, marinádach a vývaroch. Pri používaní oreganového oleja vo varení je dôležité byť opatrná, pretože má výraznú chuť, stačí len niekoľko kvapiek na to, aby zvýraznil chuť a vôňu jedla.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #plynatosť #oregano #oreganový olej

+ Nikdy nie je neskoro začať s aktivitou, popremýšľajte nad tým.
Nepremrhajte celé dni, energiu investujte do...

+ Malé zmeny vo vašej strave môžu priniesť veľké výsledky.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, bude to tak najlepšie...