Sladkosti ako odmena pre deti? Čo na to odborníčka?

Deti by za plnenie školských úloh a výsledkov nemali byť odmeňované sladkosťami.

09.09.2023 13:00
dieťa, šišky, donut, nadváha, obezita,... Foto:
U detí je zdravé stravovanie jednou z najdôležitejších zložiek ich životného štýlu, rodičia musia dávať pozor, čo mu ponúknu.
debata

Rodičia im namiesto sladkostí medzi hlavnými chodmi môžu občas pripraviť sladké raňajky alebo desiatu. Odporúča to vedúca odboru hygieny detí a mládeže Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR Hana Janechová.

„U detí je zdravé stravovanie jednou z najdôležitejších zložiek ich životného štýlu. Strava dieťaťa má byť pestrá, so zastúpením všetkých základných živín, minerálov a vitamínov. Dôležitý je dostatok mliečnych výrobkov, ovocia a zeleniny. Už v domácom prostredí pred nástupom do školy je vhodné zvykať deti na chute nových jedál, aby nezostali len pri niekoľkých svojich obľúbených pokrmoch,“ povedala. Potrebné je podľa jej slov naučiť dieťa pravidelne raňajkovať.

Ana Ivanovičová Čítajte viac Zdravá maškrta len z 3 ingrediencií podľa Ivanovičovej! Naozaj jednoduchá príprava

Odborníčka radí vymeniť sladkosť za zdravú aktivitu, napríklad prechádzku, bicyklovanie alebo vyskúšanie adrenalínovej aktivity, ktorá bude deti baviť. Pripomína, že spoločne tak rodičia s deťmi urobia niečo zdravé a doprajú im nielen fyzickú, ale aj psychickú pohodu.

debata chyba
Viac na túto tému: #deti #motivácia #saldkosti

+ Zdolajte svoje vlastné nedostatky a budete sami na seba právom pyšný.
Uprednostňujte úlohy a financie na...

+ Naučte sa byť disciplinovaný, prospeje to každému okolo vás.
Prinúťte sa pokračovať, určite neprestávajte v...