Najčastejšie chyby žien pri chudnutí. Týkajú sa aj vás?

Máte predsavzatie, máte plán aj systém. Avšak vaša cesta k štíhlej postave zas a znova nemá šťastný koniec. Mnoho ľudí pritom pri chudnutí robí zásadné chyby. Ktoré s chudnutím na prvý pohľad nesúvisia, ale napriek tomu majú na zoštíhlenie významný vplyv.

06.08.2023 13:00
beh, šport, pohyb, pitný režim, pitie, zdravý... Foto:
Pitný režim je pri chudnutí veľmi dôležitý.
debata

Jedávate zdravo, správne, ale nepravidelne

Možno máte správne nastavené zloženie jedál, ale problémom je pravidelnosť. Chudnutie nie je o hladovaní! Pri chudnutí je veľmi dôležitá strava. Jedlo by ste mali konzumovať v priebehu celého dňa. Nemalo by sa stať, že sa ráno takmer nenaraňajkujete a večer sa poriadne napcháte. Telo potrebuje pravidelnú dávku energie. Pokiaľ ju nemá, vytvorí si tukovú vrstvu. Ak nemáte čas na obed, majte pri sebe nejakú proteínovú tyčinku alebo sušené mäso. V priebehu dňa by ste mali skonzumovať 5 porcií jedla. Posledné jedlo by ste si mali dať 2 – 3 hodinky pred spaním.

Nesprávny pitný režim

Aj od neho záleží, ako budete chudnúť a či vôbec. Alebo o vás bude platiť, že priberáte aj (zo sladkej) vody. Pitný režim je pri chudnutí veľmi dôležitý. Pokiaľ budete piť málo alebo budete piť iba sladené nápoje, nebude sa vám chudnutie vôbec dariť. Ak nechcete piť iba vodu, siahnite po stopercentnom džúse. Pri pitnom režime si dávajte pozor na alkohol. Ten obsahuje veľa kalórií a procesu chudnutia vôbec neprospieva.

chudnutie, kilogramy, diéta Čítajte aj Expert na výživu: Prečo nefungujú diéty a ako sa nastaviť na chudnutie?

Nerozlišujete kalórie

Často sa stáva, že si vypočítate, koľko môžete za deň skonzumovať kalórií. Bohužiaľ, ale nie sú kalórie ako kalórie. Veľa záleží, v čom sa kalórie nachádzajú. Nemôžete porovnať 50 kalórií z jedného jablka s 50 kalóriami z torty. Hoci prijmete rovnaké množstvo kalórií, pre vaše telo to nebude jedno. Torta vám neodovzdá žiadne živiny. Vždy sa teda pozerajte, čo konzumujete. Pretože môže ísť o 50 kalórií výživy, alebo zbytočných cukrov.

Málo spíte

Činnosť pri ktorej prakticky nič nerobíte, má veľký vplyv na to, ako vyzeráte. Spánok ovplyvňuje pri diéte veľa. Vďaka kvalitnému spánku sa darí lepšie spaľovať kalórie, ktoré sa neukladajú. Je dokázané, že ľudia, ktorí spia menej ako 6 hodín, sú viac náchylní na ukladanie kalórií. Doprajte si ideálne 8 hodín spánku a budete mať lepšiu postavu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pitný režim #chudnutie #kalórie #spánok #spánkový režim #kalorický príjem #výživné látky #sladká voda #nezdravé stravovanie #nepravidelné jedenie

+ Pravidelné stravovanie a vyvážená diéta sú nevyhnutné.
Ak ku niekomu vzhliadate, pokúste sa byť ako on, vy nato...

+ Hydratácia je kľúčom k vitalite a lepšiemu zdraviu.
Čas strávený učením o investíciách sa vráti násobne....