5 dôvodov, pre ktoré sa oplatí začať deň prechádzkou

Namiesto sledovania sociálnych sietí a e-mailov si jednoducho vybehnite na krátku a rýchlu prechádzku. Nezaberie vám to mnoho času, ale efekt budete pociťovať počas celého dňa. Samozrejme ten pozitívny. Pričom ak si na túto rutinu zvyknete, nielenže na ňu nedáte dopustiť, ale vám doslova zmení život.

03.08.2022 11:00
nohy, chôdza, schody Foto:
10 minút chôdze po schodoch bolo viac energizujúcich ako šálka kávy.
debata

Viac energie ako po káve

Koniec unavených rán. Začať deň prechádzkou znamená viac energie celý deň. Štúdie ukazujú, že dospelí, ktorí kráčali 20 minút vonku, zažili viac vitality a energie ako tí, ktorí sa prechádzali 20 minút vo vnútri. Ďalšia štúdia zistila, že 10 minút chôdze po schodoch bolo viac energizujúcich ako šálka kávy. Takže smelo vyrazte ešte pred raňajkami.

Zlepší náladu

Ranná chôdza má tiež fyziologické výhody. Nielenže sa rozhýbete a budete sa cítiť lepšie fyzicky, ale aj psychicky. Prechádzka môže pomôcť:

  • zlepšiť náladu
  • znížiť stres
  • znížiť úzkosť
  • znížiť únavu
  • dokonca eliminova riziko depresie

Ak chcete dosiahnuť čo najlepšie výsledky, skúste sa aspoň 5 dní v týždni prejsť 20 až 30 minút denne. Najlepšie hneď ráno.

Schudnete

Chôdza je presne ten typ kardia, ktoré vám nalačno začne uberať z tukových zásob. Chôdza miernym tempom po dobu 30 minút môže spáliť až 150 kalórií. V kombinácii so zdravou stravou a silovým tréningom zaručene schudnete. Chôdza totiž len mierne zvýši tep, čo je presne tá hranica, kedy sa začínajú v tele páliť tuky a nie cukry.

žena, spánok, zaspávanie, noc, zlý spánok, relax, posteľ Čítajte aj Čo môžete urobiť pred spaním, aby ste sa dobre vyspali?

Ranná chôdza a lepší spánok

Polhodina rýchleho ranného pohybu sa vám oplatí nielen pre krajší deň, ale efekt pocítite dokonca ešte aj v noci. Chôdza pomáha lepšie spať. Štúdia z roku 2017 pozorovala starších dospelých vo veku 55 až 65 rokov, ktorí mali problémy so zaspávaním. Ak prešli na pravidelné ranné prechádzky, zaznamenali v noci lepšiu kvalitu spánku. Skvelý recept na nárast nespavosti vo svete.

Budete robiť lepšie rozhodnutia

Znie to neuveriteľne, ale ranné prekonanie sa a rozhodnutie spraviť niečo pre svoje zdravie vás inšpiruje k tomu, aby ste počas dňa robili aj ďalšie dobré rozhodnutia. Ranná prechádzka vás dokáže inšpirovať k výberu zdravého obeda a popoludňajšieho občerstvenia. A potom sa celý sled zdravých rozhodnutí podpíše priaznivo aj na vašom zdraví.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #energia #pohyb #chudnutie #prechádzka #spánok #chôdza #zaspávanie #nálada #ranná rutina

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...