Deti si môžu zašportovať s našimi olympionikmi, tu sú dátumy

Megaihrisko Športuj Slovensko je späť. Návštevníkov čakajú dni plné športu a zábavy pre celú rodinu.

13.05.2022 13:00
deti, pohyb, šport, škola Foto:
Deti si môžu zasúťažiť v Behu Olympijského dňa.
debata

Na megaihrisku si budú môcť vyskúšať rôzne športy a povzbudia ich úspešní slovenskí športovci. Počas najbližších týždňov príde megaihrisko Športuj Slovensko na štyri slovenské miesta so zámerom, aby sa na ňom zabavili veľkí i malí a celé rodiny. Aj touto formou chce Slovenský olympijský a športový výbor po pandemických rokoch opäť rozhýbať celé Slovensko.

Séria štyroch podujatí, Olympijských dní, sa uskutoční v Prešove v jazdeckom areáli na sídlisku III (14. mája), na Štrbskom Plese (21. mája), Donovaloch (23. júla) a v Bratislave (3. septembra). Na každé podujatie prídu slovenskí olympionici, s ktorými si budú môcť zašportovať veľkí i malí.

obezita, tučnota, nadváha, diéta, strava, televízor, rodina, tučná rodina Čítajte viac Opäť hrozivejšie čísla! Viac než polovica dospelej populácie v Európe je príliš tučná

"Uvedomujeme si, že po pandemickom období je potrebné vrátiť šport do hry na všetkých úrovniach. V rámci Športuj Slovensko sa snažíme motivovať k športu celé rodiny. Chceme utužiť vzťah rodín s deťmi k športu, aby sa stal súčasťou ich života. Práve v rodinách získavajú deti základné návyky pre pohybovú a telesnú kultúru. Aj ďalšie naše projekty pre širokú verejnosť chcú predovšetkým poukazovať na dôležitosť športu a pohybových aktivít pre celú spoločnosť,“ povedal prezident SOŠV Anton Siekel.

Deti do 15 rokov si môžu na megaihrisku Športuj Slovensko zasúťažiť v Behu Olympijského dňa či v súťaži Bicykel Olympijského dňa. Na súťaže v behu a na bicykli je nutná registrácia. Bližšie informácie sú k dispozícii na www.sportujslovensko.sk.

Video

VIDEO: V relácii Ide o nás s Luciou Okoličányovou, prezidentkou Slovenskej asociácie nordic walking a cvičiteľkou a fyzioterapeutkou Darinou Polášovou o tom, prečo sa Slováci nehýbu, čo nás pripútava do sedačiek a ako to zmeniť, aby sme sa stali ohybnejšími a zdravšími.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #deti #obezita #šport

+ Neskoro večer na jedlo zabudnite, zaťažujete tak svoje telo.
Pokúste si nejaké peniaze odložiť, neskôr ich ešte...

+ Uvoľnite sa a nechajte sa unášať prúdom pozitívnych myšlienok.
Pripravte si do práce všetko, čo potrebujete,...