Zabudnite na žabky a 5 ďalších super tipov, pre zdravé a krásne nohy

Čas letných topánok blíži. Skôr či neskôr tak vyrazíme von v sandáloch a ukážeme svetu naše nohy a prsty. Na to, aby vyzerali bezchybne a zdravo nie je potrebné len zatrieť nechty novým lakom, ale správne sa o nohy aj postarať. Vieme, ako im môžete pomôcť k zdraviu a kráse.

26.04.2022 15:35
pedikúra, chodidlá, masáž nôh, nohy, Foto:
Keď sa nohy potia, väčšina typov ponožiek zadržiava vlhkosť na našej pokožke.
debata

Čistite ich denne

Nohy používame každý deň, a to často trestuhodným spôsobom. Preto si vyžadujú každodenné umytie, ale aj jemný píling a hlavne si dôsledne umyte priestor medzi prstami. Na ten sa často zabúda a preto je známym zdrojom problémov a plesní.

Kontrola prstov na nohách

Pozorne hľadajte akékoľvek známky modrín, opuchov alebo popraskanej kože. A to každý deň. Problémy sa totiž vždy začínajú nenápadne. A malé zmeny sa dajú vyriešiť rýchlo, často napríklad výmenou obuvi. Ak tento prístup zanedbáte, nohy môžete mať veľmi rýchlo nenávratne zničené.

Nezabudnite na večerné zvlhčovanie

Zvyknite si hydratovať nielen tvár ale aj nohy každý deň pleťovou vodou a krémom. Vhodný čas je večer, predtým ako pôjdete spať. Nohy si zrelaxujú, pokožka sa napne, obnoví a vaše nohy budú jemné, príjemné na dotyk a atraktívne na pohľad.

chôdza Čítajte aj Čo sa stane s vaším telom, ak budete chodiť 30 minút pešo. Očakávať môžete zázraky

Nenosíte správnu veľkosť ponožiek

Netýka sa to len topánok, pretože vašim nohám môže uškodiť aj nevhodná veľkosť ponožiek. Keď sa nohy potia, väčšina typov ponožiek zadržiava vlhkosť na našej pokožke. Ponožky, ktoré sú príliš malé alebo príliš tesné, môžu spôsobiť podráždenie pokožky a to je začiatok bolesti, zranení, infekcií a minimálne poškodeného zjavu.

Žabky maximálne z izby na pláž

Žabky môžu byť plážovou alternatívou obuvi počas prechádzky na pláž. No rozhodne nie sú pre vaše nohy zdravou alternatívou letnej obuvi. Žabky neposkytujú dostatočnú podporu klenby a nehovoriac o nepríjemnom vydratí kože medzi prstami. Na dlhodobejšie nosenie je potrebné staviť na stabilnejšiu letnú obuv.

Striedajte nielen ponožky

Rovnako to platí aj pre topánky. Rada, ktorá určite poteší každú dámu. Ani dva dni po sebe sa nevyberte do práce v rovnakých topánkach. Striedajte ich aspoň každý druhý deň. Nielen preto aby sa vysušili a vyvetrali, ale aj preto, aby vaša noha mala zmenu. Každé topánky sú trochu iné a ak budete nosiť stále jedny, ľahko dokráčate k deformite.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hygiena #nohy #obuv #topánky #ponožky #chodidlá #zdravé nohy #pedikúra #krásne nohy

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...