Nie je to len o chudnutí. Takto vám cvičenie zmení život

S cvičením obvykle začíname, aby sme schudli. To však nie je jediný dôvod, pre ktorý by sme mali začať s pohybom. Dokonca to, že stratíte pár kilogramov tuku je len doplnkovou výbavou, ako sa vám vďaka pohybu život doslova zmení na nepoznanie. Samozrejme k lepšiemu.

04.05.2022 06:00
plank, žena, tréning, cvičenie, postava Foto:
Posilňovanie svalov zlepší nielen váš fyzický zjav, ale budete silnejšia, zdravšia a odolnejšia.
debata

Naberanie svalov

Fyzické zaťaženie dokonale vyformuje vaše telo. Netreba sa báť, že budete vyzerať mužsky. Práve naopak. Pekné svaly, ktoré získate bežným cvičením v posilňovni posilnia vašu ženskosť, pevné línie a budete vyzerať veľmi atraktívne. Navyše svaly spaľujú omnoho viac kalórií ako tuk, takže budete chudnúť omnoho rýchlejšie a menej tuku bude znamenať ešte krajšie telo.

Zlepšíte si pohyb

Posilňovanie svalov zlepší nielen váš fyzický zjav, ale budete silnejšia, zdravšia a odolnejšia. Budete omnoho menej trpieť na bolesti chrbtice a vyhne sa vám aj osteoporóza. Pretože neustále posilňovanie svalov znamená aj neustále zaťažovanie kostí, ktoré sa vďaka tlaku stávajú pevnejšími.

Viac kyslíka

Až 48 hodín po cvičení telo potrebuje viac kyslíka ako keby ste necvičili. A to znamená okysličenejšie svaly, krv aj mozog. Z toho vyplýva lepšia nálada, vyššia odolnosť pred chorobami a viac energie. Takže z cvičenia budete priamo ťažiť benefity nie krátkodobo, ale až 48 hodín. A potom je čas na ďalší tréning.

seniori, dôchodk, dôchodci, penzia, minimálny dôchodok, starobný dôchodok, Čítajte aj Zábavné možnosti, ako si udržať mentálnu sviežosť do vysokého veku

Budete šťastnejšia

Ľudia, ktorí cvičia sú omnoho šťastnejší ako tí, ktorí ležia pred televízorom. Silové cvičenie až do svalového vybitia je priama úľava od stresu. A nielenže v činkárni vypustíte paru, ale v závere sa aj poriadne nadopujete endorfínmi. Takže ideálna kombinácia.

Lepší spánok

Viac pohybu cez deň znamená lepší spánok počas noci. Silový tréning môže byť skvelý nástroj na zlepšenie kvality vášho spánku. Zabudnite na upokojujúce lieky, stavte na cvičenie. Stačí dodržať len pravidlo, necvičiť aspoň dve hodiny pred odchodom do postele.

Super terapia proti starnutiu

Ak chcete spomaliť starnutie, cvičte. Vplyvom rokov má totiž telo tendenciu strácať svalovú hmotu a kostnú minerálnu hustotu. Zdvíhanie závažia môže pomôcť vyrovnať sa s účinkami starnutia a výrazne ich spomaliť. Dokonca niektoré sa vôbec nedostavia. A tak ostanete dlhšie mladá.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #cvičenie #zdravie #posilňovanie #spánok #spaľovanie tukov #pravidelné športovanie #okysličenie

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...