Spôsoby, ako sa zdravo zbaviť brušného tuku

Nie je nič horšie, ako keď zistíte, že si pod tričkom nosíte „ľadvinku“, ktorá sa nedá odopnúť. Tukový vankúšik vám vyskočí nad pás a vy sama zisťujete, že je potrebné tukové zásoby rozpustiť. Nie je to také jednoduché a diétovanie nielenže nepomáha, ale nie je ani zdravé. Ako teda odstrániť tukový prebytok zdravo, efektívne a hlavne rýchlo?

10.02.2022 06:00
chudnutie, žena Foto:
Štúdie ukazujú, že čím viac rozpustnej vlákniny v strave, tým menej objemu na brušku.
debata

Rozpustná vláknina

Hrá kľúčovú úlohu v odbúravaní tukových zásob. Výhodou je, že sa napije vody, prakticky sa zmení na gél a nielenže vaše trávenie vyčistí, ale vás rýchlo zasýti. Štúdie ukazujú, že čím viac rozpustnej vlákniny v strave, tým menej objemu na brušku. Prírodné zdroje tejto vlákniny nájdete v strukovinách, avokáde, černiciach aj ľanových semienkach.

Stop alkoholu

Alkohol možno poteší vašu dušu, ale zásadne uškodí telu. Nielen tým, že je to vlastne jed, ktorý likviduje vnútorné orgány. Alkohol má aj ďalšiu nelichotivú vlastnosť. Lejete s ním do seba čisté kalórie. Žiadne živiny, iba prázdnu energiu. No a tá sa samozrejme okamžite ukladajú do tuku. Preto ak znížite prídel alkoholu, aj hladina vášho tuku sa zníži.

Stavte na funkčný tréning

Ide o kombináciu silového cvičenia s kardiom. Výsledkom je, že si zvýšite tepovú frekvenciu a začnete páliť viac tukov. Avšak, silovým tréningom stimulujete svaly k rastu. Výsledkom je, že sa vaše telo začne formovať do správnych kriviek. Budete mať pekné a ladné svaly, pričom tuk z nich odíde. Svaly totiž páli viac energie ako tuk. Teda dosiahnete to, že sa vaša postava bude formovať do krásy a súčasne odídu tukové prebytky.

Čerešne patria medzi obľúbené ovocie, skúste ich aj v nápojoch. Čítajte viac Z ktorých nápojov sa priberá na váhe a prečo sa im vyhnúť?

Pite vodu namiesto sladkých nápojov

Ideálna možnosť, ako naozaj zdravo a efektívne schudnúť. Podľa vedeckej štúdie, ktorá trvala 10-týždňov brušný tuk výrazne rástol u ľudí, ktorí denne konzumovali nápoje s vysokým obsahom fruktózy. Naopak, ak tento zlozvyk vymenili za pitie čistej vody, tuk okamžite strácal svoje pozície. Preto je vhodné aplikovať túto prax na zbavenie sa tuku. Budete z toho náramne profitovať.

Dostatočne dlho spite

Ide o jeden z najpríjemnejších spôsobov ako schudnúť. No fakt je ten, že ľudia, ktorí spávajú menej ako 6 hodín majú vyššiu mieru obezity, ako tí, ktorí spávajú dostatočne dlho. Dôvodom je nielen neskoré pojedanie, keďže bývajú dlhšie hore, ale nedostatok energie. Tú sa následne snaží zmätený organizmus doplniť jedlom, čo rozhodne neprospieva štíhlej línii. Teda nielen dostatok cvičenia, ale aj spánok prispievajú k odbúraniu tuku.

Video
VIDEO: Prečo sa Slováci nehýbu? S odborníčkami sme sa zhovárali o realite, ale aj o tom, ako ju zmeniť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #cvičenie #chudnutie #stravovanie #spánok #zdravší životný štýl #zdravé chudnutie #sladené nápoje

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...