Čo robiť pri nízkom tlaku? Nemusíte žiť stále s točením hlavy

Na znižovanie tlaku existuje mnoho prírodných receptov aj liečiv. No ženy, ktoré trpia nízkym tlakom, často ťahajú za kratší koniec. Odporúčania na zvýšenie tlaku sa zväčša začínajú pri športe a končia pri káve. No aj problémy s nízkym tlakom sa dajú riešiť a netreba len trpieť pocitmi na omdletie.

17.12.2021 15:00
tlak, hypertenzia, Foto:
Pravidelný pohyb a cvičenie vedia s telom spraviť doslova zázraky.
debata

Vitamín C

Je nielen zdravý, ale veľmi zaujímavo vie zamávať aj s tlakom. Je známy tým, že dokáže tlak účinne regulovať. Dostatok vitamínu C možno zaradiť k látkam, ktoré tlak dokážu znižovať ak je vysoký a zvýšiť ho ak padne príliš nízko.

Pravidelne jedávajte

Rovnako si strážte aj to, čo jedávate. Ak mávate problémy s nízkym tlakom, jeho účinky sa prejavujú často v ranných hodinách, preto ak chcete tento pocit eliminovať, poriadne raňajkujte. Nikdy nepreskakujte prvé jedlo dňa a malo by byť bielkovinové. Rovnako je vhodné jedávať v menších porciách a počas celého dňa. Nie nárazovo. Vďaka tomu budete mať zdravšie nielen trávenie ale aj tlak.

Otužujte

Pri samotnom vystavení tela studenej vode tlak stúpa. Ide o stresovú reakciu. No pravidelné otužovanie znamená, že budete mať krvný obeh v dokonalom poriadku a preto aj tlak bude príjemne vyrovnaný. Pravidelné otužovanie zabezpečí lepšiu cirkuláciu krvi. Výsledkom preto bude lepší tlak a menej točenia hlavy.

práca, zamestnanie, kancelária Čítajte aj Sedavé zamestnanie si pýta častejšie precvičenie sa: Poradíme, ako na to!

Pokojne si posoľte

Soľ je jednou z prvých vecí, ktorú sa odporúča vysadiť v prípade, ak máte tlak vysoký. Problémom je hlavne nadbytok sodíka v krvi. To spôsobuje zvyšovanie tlaku až nad únosnú hranicu. Na druhej strane, ak máte tlak nízky, neublížia vám z času na čas ani slané lupienky. Práve naopak.

Športujte

Pravidelný pohyb a cvičenie vedia s telom spraviť doslova zázraky. Aeróbna aktivita posilňuje srdce, cievy aj samotné svaly. Pohybom si vyladíte hormóny z dlhodobého hľadiska. Šport je skvelou terapiou na tlak a je odporúčaný aj pri znižovaní vysokého ale aj pri navyšovaní nízkeho tlaku.

Doprajte si dosť vody

Tlak prudko ide nadol aj pri dehydratácii. Preto ak trpíte závratmi a vedľajšími efektmi nízkeho tlaku, pravidelne pite. Mali by ste si dopriať minimálne 2,5 litra tekutín a pohár vody si dajte hneď po prebudení. Budete mať lepší tlak aj pocity počas dňa.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pitný režim #vitamín C #otužovanie #nízky krvný tlak #pravidelná strava #správne stravovanie #športovanie #solenie

+ Ak zmenu sami nebudete chcieť, zmena sama nepríde, myslite nato.
Venujte čas finančnému plánovaniu, odmena vás...

+ Doprajte si čas na relaxáciu, vaše telo potrebuje oddych.
Úspory peňazí začínajú správnym riadením času....