Snažíte sa o udržanie stálej hmotnosti? Potom myslite na raňajky, tu sú odporúčania

Ak ste v období, kedy zubami-nechtami bojujete proti ukladaniu tuku na neželaných miestach a snažíte sa udržať si stálu hmotnosť, tieto tri zložky by mali byť pravidelnou súčasťou vašich raňajok.

31.08.2021 09:00
Hrášková omeleta s pažítkou Foto:
Omeleta - ak pridáte zelenú fazuľku či inú strukovinu, je to výborný štart dňa.
debata

Ak hneď ráno telu doprajete cukor a jednoduché uhľohydráty, rýchlo pocítite počas doobedia hlad a tým pádom si budete musieť dopriať ďalšie kalórie. Múdrejším krokom je dožičiť si také potraviny, ktoré vám v boji s brušným tukom počas doobedia pomôžu.

Orechy obsahujú veľa dôležitých vitamínov a minerálov. Navyše, sú bohaté na zdravé omega mastné kyseliny a obsahujú aj bielkoviny, ktoré zasýtia na dlhší čas. Štúdie ukázali, že stačí hrsť orechov denne a stála hmotnosť sa vám bude udržiavať pri aktívnom životnom štýle ľahšie. Orechy môžete nasypať na ovsené vločky či rozmixovať v rannom smoothie.

chlieb, pečivo, bageta, pekárenské výrobky Čítajte viac Ako správne zmraziť chlieb či rožky? Na čo si dať pozor?

Fazuľky obsahujú dokonalú zmes vlákniny, komplexných sacharidov a bielkovín. Zelené fazuľky pridajte ráno do omelety alebo si z nich pripravte hummus a ráno si ho natrite na celozrnné pečivo. Už polovica šálky zelených fazuliek poskytne telu sedem gramov bielkovín a päť gramov vlákniny.

Zelené listy možno nie sú vašou stálou súčasťou raňajok, ale je to škoda. Špenátové listy či rukola obsahujú veľa vitamínu C, znižujú krvný tlak a dokonca môžu tlmiť zápaly. Vláknina v zelenej zelenine výrazne podporuje zdravie čriev, vďaka čomu si ľahšie udržiavame aj dobré trávenie a stálu hmotnosť.

Video
Super jednoduchá nátierka

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #raňajky #omeleta

+ Malé zmeny v jedálničku vás nabijú pozitívnou energiou.
Pomoc pri rozhodovaní ohľadom financií nenechávajte na...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...