Hodina behu predĺži človeku život o... Tu je jasný prepočet, ktorý prekvapí

Nie je žiadnym novým zistením, ako blahodarne pôsobí beh na náš organizmus.

27.07.2021 09:00
beh, žena, tréning, bežec, bežkyňa Foto:
Kedy chodíte behať vy?
debata

Výsledky štúdie jasne ukazujú, ako dokáže beh predĺžiť náš život. A nemusíte pritom behať žiaden polmaratón.

Na to, aby ste žili dlhšie, nemusíte byť vrcholovým športovcom, ani trénovať niekoľko hodín denne. Ako ukazujú výsledky štúdie Cooperovho inštitútu v Dallase, beh po dobu jednej hodiny týždenne zvyšuje priemernú dĺžku života o sedem hodín. To platí aj pre ľudí, ktorí sa inak behu vôbec nevenujú pravidelne a takisto tento čas nie je závislý od zdravotných obmedzení. Podľa výskumu si môže vďaka behu pridať človek až tri roky života.

Behanie - ráno - východ slnka - cesta - bežecké topánky Čítajte viac Beháte? Tento zoznam najobľúbenejších skladieb pre beh vás zaujme

Nezáleží na tom, ako rýchlo bežíte alebo ako často to robíte. Za každú hodinu behu získate sedem hodín života. Štatisticky teda získate späť viac života, ako ho trávite behaním.

Prepočet je zaujímavý. Vedci spočítali, že hodina behu vracia ľuďom viac času, ako ich „stojí“. Keďže išlo o dve hodiny počas týždňa, vedci odhadli, že bežný bežec strávi behom asi šesť mesiacov života, ale môže očakávať nárast v dĺžke života okolo troch rokov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #beh #organizmus

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....