Beháte? Tento zoznam najobľúbenejších skladieb pre beh vás zaujme

Je čas na nový bežecký playlist! Tu je dobrý tip, nezabudnite na Eminema, Britney Spears či Marka Ronsona.

26.09.2020 10:00
Behanie - ráno - východ slnka - cesta - bežecké... Foto:
Behanie je zdraviu prospešné.
debata

Ak si pravidelne obúvate bežecké tenisky a vyrážate na cestu či dráhu, alebo na bežiaci pás v posilňovni, je celkom pravdepodobné, že pri tom počúvate hudbu. Rytmus môže pomôcť zvýšiť vaše tempo a posunúť vás vpred, ale zároveň človeka môžu motivovať aj texty piesní. Hodí sa to najmä v okamihoch, kedy máte chuť bežať rovno domov. Nie je to pritom výmysel, že správne zvolená hudba dokáže človeka motivovať a zlepšiť jeho výkon. Štúdia z roku 2015 priniesla zistenie, že počúvanie hudby bolo priamo spojené so zlepšením výkonu a zrýchleným zotavením sa tých, ktorí pravidelne behajú 5 km.

To znamená, že vytvorenie dokonalého zoznamu skladieb pre beh sa stáva dôležitou prípravou pred samotným športovým výkonom. Na najobľúbenejšie skladby si posvietila stránka SportsShoes.com, ktorá na základe údajov zo Spotify analyzovala viac ako 30 000 skladieb a 750 zoznamov skladieb, ktoré používatelia hľadali v súvislosti so slovami ako beh, jogging a bežecký pás (running, jogging, treadmill). Spomínaná stránka následne zostavila zoznam desiatich najobľúbenejších piesní pre bežcov. Tu sú:

1. Work B**ch – Britney Spears
2. Blinding Lights – The Weeknd
3. Roses (Imanbek Remix) – SAINt JHN
4. Eye of the Tiger – Survivor 5. Titanium (feat. Sia) – David Guetta 6. Can’t Hold Us – (feat. Ray Dalton) – Macklemore & Ryan Lewis 7. CAN’T STOP THE FEELING! – Justin Timberlake 8. Uptown Funk (feat. Bruno Mars) – Mark Ronson 9. This Is What You Came For (feat. Rihanna) – Calvin Harris 10. Lose Yourself – Eminem

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #beh #behanie #playlist

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....