Čo sa stane s vaším telom, keď schudnete štyri kilá. Naozaj sa to oplatí

Snaha zhodiť prebytočné kilogramy v poslednom roku dostávala poriadne na frak. S pandémiou koronavírusu ľudstvo pribralo. Hashtag Quarantine 15 sa stal novým trendom. Ľudia totiž najviac pribrali 15 libier, čo je bezmála 7 kilogramov. Čo sa však stane s telom, ak z toho 10 libier zhodí? Ide o ekvivalent niečo cez 4 kilogramy a dokonale to zmení vaše telo. Nielen vizuálne.

02.07.2021 11:00
chudnutie, kilogramy, diéta Foto:
Stačí zhodiť 4 kilogramy z nadváhy a zrazu vám bude lepšie tráviť.
debata

Zlepší sa vám spánok

Ľudia s nadváhou horšie spávajú. Sú vystavení vyššiemu riziku spánkového apnoe a ani ich hormonálna rovnováha nie je ukážková. Ak schudnete, vo vašom tele klesne hladina kortizolu, vďaka čomu budú vaše sny príjemne sladké. Dietologička Lisa Ellis odporúča všetkým ľuďom s poruchami spánku, ktorí trpia nadváhou, zásadne znížiť váhu. K lepšiemu spánku pomôže už strata 4 kilogramov.

Zlepší sa vám trávenie

Stačí zhodiť 4 kilogramy z nadváhy a zrazu vám bude lepšie tráviť. Prestane vás trápiť zápcha a vaše črevá začnú lepšie pracovať. Výsledok je očarujúci. Budete lepšie vyzerať, aj sa tak cítiť.

Budete mať viac energie

Každý kilogram nadváhy, ktorý stratíte, znamená viac energie pre život. Lisa Ellis radí, aby ste si dali do batoha štyri kilogramy múky a vyrazili na prechádzku. Okamžite pocítite, že to ide ťažšie. Stratiť štyri kilogramy tuku preto znamená, odhodiť takúto záťaž. Zrazu budete rýchlejší, budete mať viac energie a zvládnete viac.

šport, športovanie, pohyb, beh Čítajte aj Chcete žiť dlhšie? 5 jednoduchých činností vám pridá roky života

Zlepšíte si sexuálna život

Štúdia z časopisu Translational Andrology and Urology z roku 2016 hovorí, že vysoký index telesnej hmotnosti (BMI) môže spôsobiť chronický zápalový stres. Ten zužuje cievy v oblasti intímnych partií. Dochádza k menšej miere prekrvenia, menšej slasti aj chuti na milovanie. Poraďte schudnúť aj partnerovi. Pretože čím viac kilogramov nadváhy, tým vyššia pravdepodobnosť erektilnej disfunkcie.

Zvýšite šance na otehotnenie

Ak trpíte nadváhou, znižuje sa šanca na otehotnenie. Už aj zmienených karanténnych 15 libier môže byť problémom. Naopak, štíhla línia zlepšuje vyhliadky na zdravé tehotenstvo. Štúdie preukázali, že strata už piatich percent telesnej hmotnosti môže dramaticky zvýšiť šance na otehotnenie. Navyše menej kilogramov pred tehotenstvom znamená aj lepší priebeh gravidity. Ak plánujete potomstvo, je lepšie strážiť si váhu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #energia #tehotenstvo #trávenie #nadváha #spánok #zdravý životný štýl #priberanie #sexuálna energia

+ Aktívny životný štýl a správna strava vám pridajú roky života.
Zo dňa na deň všetko nezmeníte, choďte radšej...

+ Doprajte si čas na relaxáciu, vaše telo potrebuje oddych.
Úspory peňazí začínajú správnym riadením času....