Ako si do života „pričarovať“ viac pokoja a radosti? Zvládne to každý

Nie je v tom žiadna mágia. Nepotrebujete kupovať žiadne prípravky ani cestovať na ozdravný ajurvédsky pobyt. Všetko, čo potrebujete už máte. Stačí si osvojiť pár techník, ktoré však zvládnete zrealizovať prakticky kdekoľvek. Aj doma v kuchyni. Svet s nimi bude hneď krajším miestom.

01.05.2021 10:00
návšteva rodičov, partnerstvo, šťastie, láska Foto:
Každý deň je dôvod na radosť.
debata

Vychutnávajte si prítomnosť

V stálom zhone za niečím zabúdame vnímať krásu prítomného okamihu. Trénerka jogy a meditácie Crystal Hoshaw radí naštartovať deň tak, že sa budete sústrediť len na jednu vec. „Vypnite rádio, telefón dajte bokom. Vychutnajte si každé sústo raňajok. Aj obliekanie, cestu do práce. Skúste sa plne sústrediť na to, čo robíte.“ Vďaka tomu objavíte čaro aj v bežných veciach, ktoré ste doteraz nepostrehli. Navyše vaša myseľ bude pokojnejšia. Nebude neustále podliehať zmenám podnetov a vy tak ráno začnete s lepšou náladou.

Sústreďte sa 10 minút na dych

Vyhradiť si 10 minút na zlepšenie nálady skutočne nie je veľa, a určite sa to oplatí. „Začnite zhlboka dýchať a sústreďujte sa len na to, ako vašim nosom prúdi vzduch. Dýchajte plynule, hlboko aspoň 10 minúť,“ radí Crystal Hoshaw. Vďaka tomu nájdete uvoľnenie na počkanie, ktoré je základom pokoja a dobrej nálady. Nehovoriac o zdravotných benefitoch, ktoré takéto dýchanie prináša. Či už v podobe zníženia stresových hormónov alebo aktivácie žliaz s vnútorným vylučovaním.

meditácia Čítajte aj Ranný rituál, ktorý vám zmení život k lepšiemu. Trvá 5 minút a káva to nie je

Aplikujte techniku štart a stop

Túto techniku využívajte na čo najviac činností. Stanovte si ich časový začiatok a rovnako aj koniec. Vo vyhradenom čase sa skutočne nevenujte ničomu inému. Vytvoríte tak pre svoju myseľ systematické bloky, počas ktorých sa dokáže sústrediť. Bloky by nemali byť dlhé. Stačí 20 minút a následne dať mysli 5 minút intenzívnej prestávky. Takto dokážete spraviť viac, budete šťastnejší a len tak vás niečo nerozhádže.

Zlepšite si kondíciu

Fyzická zdatnosť vynikajúco vplýva aj na pocit pokoja a radosti. Čím lepšiu budete mať kondíciu, tým menej na vás bude vplývať stres z okolia. Preto ak môžete, spravte každý deň niečo pre zlepšenie svojej kondície. Odrazí sa to na vašom šťastnejšom živote.

Potešte sa

Každý deň je dôvod na radosť. Crystal Hoshaw preto radí nájsť si každý deň vec, na ktorú sa budete tešiť. Môže to byť niečo hmotné, ale aj nehmotné. Napríklad beh v parku, stretnutie s priateľkou, dobrá kniha. Niečo, čo vám naplní deň detskou radosťou. Budete tak žiť omnoho spokojnejšie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #radosť #šťastie #meditácia #pokoj #dobrá nálada #psychika #kondícia #správne dýchanie

+ Neskoro večer na jedlo zabudnite, zaťažujete tak svoje telo.
Pokúste si nejaké peniaze odložiť, neskôr ich ešte...

+ Nezaťažujte sa niečím čo nie je vaša starosť, škodíte hlavne sami sebe.
Nekopírujte, nikdy tak sami nebudete so...