Vracia sa speed dating! Odtrhnite sa od zoznamovacích aplikácií, začnite chodiť von

Účastníci týchto akcií návrat fenoménu 'speed dating' vidia ako dôsledok nespokojnosti so zoznamovacími aplikáciami.

18.03.2024 06:00
rande, láska, pár, zaľúbenci Foto:
Vyrazte na speed dating.
debata

Ako zvonové džínsy alebo strieborné šperky, aj ďalší trend zo začiatku tisícročia sa aktuálne vracia do módy. Je ním speed dating čiže „rýchle randenie“, pri ktorom záujemcovia absolvujú sériu krátkych rozhovorov s potenciálnymi partnermi. Účastníci týchto akcií návrat fenoménu vidia ako dôsledok nespokojnosti so zoznamovacími aplikáciami, napísal v reportáži list The Washington Post (WP).

rande, muž a žena, stretnutie, láska, večera, káva Čítajte viac Po vydarenom rande vás zaujíma jediná otázka: Páčim sa mu?

„Naživo pôsobím lepšie,“ myslí si 30-ročný John Tierney, ktorý sa nedávno zapojil do speed datingu v írskej krčme v San Francisku. „Snažím sa naladiť na energiu toho druhého,“ dodal.

V krčme je s ďalšími šiestimi mužmi a šiestimi ženami. So svojou atletickou postavou, odfarbenými vlasmi a pestrofarebným svetrom vyžaruje sebadôveru. Hovorí, že speed dating skúša prvýkrát a že sa mu ohromne páči stretávať pre zmenu nezadané ženy osobne, namiesto prezerania fotiek v aplikácii.

Tierney sa o akcii dozvedel tak, že zazrel leták na neďalekom stĺpe. Ten ho naviedol na web službu s názvom Shuffle, ktorú si on i ďalší účastníci pochvaľovali ako príjemnú zmenu oproti „ubíjajúcemu“ dohováraniu schôdzok cez aplikácie.

hory, kopce, turistika, sneh, zima, dovolenka, cestovanie, dvojica, oddych Čítajte viac Kam na rande? Ak ste spolu len krátko, pomôže aj jeho znamenie. Kam to ťahá býka a kam raka?

Aby sa mohli večera zúčastniť, zaplatili 24,99 dolárov a keby nedorazili, za trest by im služba strhla dvojnásobnú sumu. Akcia nemá žiadneho uvádzača a namiesto toho sa riadi webom Shuffle, ktorý ľuďom hlási začiatok a koniec každého rozhovoru. Na konci večera účastníci zadajú pozitívny či odmietavý verdikt ku každému desaťminútovému rande a ďalší deň sa človek dozvie, či niekto z preferovaných partnerov ich záujem opätoval.

So speed datingom sa spájajú špecifické výzvy, ako je rozprávanie s cudzími ľuďmi, ale pre tých, ktorí túžia po kontakte naživo, riziko stojí za to. Na druhej strane je frustrácia zo zoznamovacích aplikácií, na ktorých je podľa užívateľov ťažšie a ťažšie nachádzať potenciálnych partnerov.

Ich dojem kazia množiace sa podvody, falošné profily vytvorené umelou inteligenciou alebo obťažovanie. Približne štyria z desiatich severoamerických užívateľov sa na zoznamovacej aplikácii stretli s podvodom a asi každý piaty v takomto scenári naletel, odhaduje bezpečnostná spoločnosť Kaspersky.

Hromadná žaloba proti skupine Match Group, ktorá vlastní zoznamovacie aplikácie Tinder, Hinge a League zase tvrdí, že spoločnosť sa snaží maximalizovať zisky na úkor nezadaných ľudí a úmyselne drží užívateľov pri obrazovkách namiesto toho, aby im pomáhala nájsť vzťah. Spoločnosť žalobu označila za absurdnú a obhajuje sa, že jej služby sú nastavené tak, aby ľudia chodili na rande namiesto používania aplikácií.

Vzťahový kouč Anwar White, ktorý pôsobí v kanadskom Montreale, predtým tieto platformy svojim zverenkyniam odporúčal. „Ale práve minulý mesiac som svojim klientkám povedal: "S aplikáciami na randenie končíme. Budeme chodiť von. Odtrhneme sa od internetu. Budeme sa s mužmi rozprávať,“ dodal.

debata chyba
Viac na túto tému: #speed dating

+ Začnite sa viac hýbať, napríklad beh vášmu telu prospeje.
Ak dovolíte aby vás lenivosť zdolala, nič tak nikdy...

+ Nehazardujte so svojim zdravím, hazardujete tak aj s ľuďmi okolo vás.
Neustále prekonávajte sami seba, naučíte...