Ako udržať vášeň v sexuálnom živote po 20-tich, 30-tich a ďalších rokoch manželstva? Máme tipy a jeden celkom tajný a pikantný...

Pre manželstvo a dlhotrvajúci vzťah je dôležité nerezignovať na intímne aktivity.

28.04.2024 00:00
Šťastné manželky a manželia Foto:
Aj po tridsiatich rokoch manželstva sa dá pracovať na intimite.
debata (4)

Sexualita je veľmi dôležitá a hoci po rokoch spolu má nádych stereotypu, s láskou a zanietením im dokážeme čeliť a prinášať do života stále nové impulzy. Ako na to? Nasledujúce body sú pre dvojice kľúčové.

Otvorená komunikácia: Rozprávajte sa otvorene a úprimne so svojím partnerom o túžbach, fantáziách a preferenciách. Komunikácia je kľúčom k pochopeniu potrieb druhého a udržaniu vášne v manželstve.

Skúšajte nové veci: Nebojte sa skúmať nové sexuálne zážitky spolu. Experimentujte s rôznymi polohami, hraním rolí, používaním erotických pomôcok alebo realizáciou fantázií, ktoré ste vždy chceli preskúmať.

prsia, poprsie, push-up efekt Čítajte viac Niekde ich uctievali, inde zatracovali, dnes sú v centre pozornosti: Prsia a ich bohatá história? Toto ste možno netušili...

Priorita intímneho vzťahu: Nájdite si čas na fyzickú intimitu vo vašom vzťahu, aj medzi pracovnými povinnosťami. Vyhraďte si čas na romantické večery, víkendové výlety alebo spontánne momenty vášne. Pokojne však do vášho intímneho života zakomponujte aj pravidelnosť – sexu sa niekedy treba venovať podobne akoby ste chodili trikrát do týždňa do posilňovne alebo na aerobik. Pravidelne

Udržujte romantiku: Udržujte romantiku vo vašom vzťahu prekvapeniami, komplimentmi, láskavými poznámkami a prejavmi náklonnosti. Budovanie emocionálnej intímnosti posilňuje spojenie v spálni.

Zamerajte sa na predohru: Hoci vekom sa dĺžka času stráveného pri predohre skracuje, skúste urobiť opak. Venujte pozornosť predohre, pretože môže zvýšiť vzrušenie a očakávanie. Zapájajte sa do spoločných senzualných aktivít pred pohlavným stykom.

Zostaňte fyzicky aktívni: Pravidelný pohyb udržuje nielen fyzickú kondíciu, ale aj zvyšuje energiu, zlepšuje obeh krvi a zlepšuje náladu – všetky tieto faktory prispievajú k zdravému sexuálnemu životu.

žena, zlá nálada, hnev, sťažnosť, mladá žena Čítajte viac Zvýšená únava, poruchy spánku či strata sexuálneho apetítu? Možno vás trápi táto diagnóza...

Priorita starostlivosti o seba: Starajte sa o seba mentálne, emocionálne a fyzicky. Keď sa cítite dobre sama so sebou či sám so sebou, pravdepodobne sa budete cítiť sebavedome a žiaduci aj v spálni.

Učte sa stále niečo nové: Buďte zvedaví a pokračujte vo vzdelávaní o rastúcich túžbach a preferenciách druhého. Navštevujte workshopy, čítajte knihy o sexualite spolu alebo dokonca zvážte partnerskú terapiu na hlbšie porozumenie.

2068928216 Čítajte viac Nie je bežné milovať hneď cudzie dieťa len preto, lebo milujem jeho otca. Aké sú moderné macochy? Za zlé už byť nemusia, majú výhodu, hovorí odborníčka

Oslavujte míľniky: Oslavujte míľniky a výročia vo vašom vzťahu špeciálnymi zážitkami alebo romantickými gestami. Rozhovory o vašej spoločnej ceste môžu obnoviť pocity lásky a túžby.

Tajný tip: Vytvorte tajnú schránku fantázií. Každý partner napíše svoje tajné sexuálne fantázie na lístky papiera a vloží ich do špeciálnej krabice. Potom môžete pravidelne (napríklad raz mesačne) vyberať jeden lístok a splniť túto fantáziu. Tento krok pridáva do vašich sexuálnych skúseností prvok prekvapenia a novosti, zatiaľ čo vám umožňuje skúmať najhlbšie túžby vášho partnera v bezpečnom a hravom prostredí.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #láska #manželstvo #Iskra #intímny život

+ Myslite pozitívne, nikoho nenechajte aby vás vyviedol z rovnováhy.
Nepozerajte len na zľavy, ak vám má niečo...

+ Život je niekedy komplikovaný, avšak nemusíte mať strach.
Budúce finančné úspechy sa začínajú malými,...