Milostní strašiaci. Týchto sa najviac v posteli bojíme. Ako ich poraziť?

Strach by do postele patriť nemal. Predsa len je zdrojom stresu, nepríjemných pocitov a super blokátor orgazmu. Napriek tomu mnoho žien vstupuje pod perinu s obavami, čo spôsobuje instantný efekt v podobe chýbajúcej slasti a dlhodobé následky vo forme zhoršovania vzťahu. Pritom stačí len vyhnať bubákov spod periny.

22.04.2024 06:00
sex, vzťah, intimity Foto:
Veľmi častá obava žien v tom, či svojho partnera dokážu uspokojiť.
debata

Strach pri partnerovi nemá miesto

Samozrejme v úvode intímneho života je prirodzená istá miera rešpektu. Možno aj nejaký stupeň hanby, ak sa máte úplne odhaliť pred niekým, koho ešte dokonale nepoznáte. Avšak čím viac ste s partnerom svoji, tým menej ostychu by ste pred ním mali mať. Často sa však deje pravý opak. Ženy začnú mať v dlhodobom vzťahu stále častejšie obavy, ktoré sa však nezakladajú na pravde, akurát vnášajú do vzťahu nepríjemnú pachuť nedôvery, napätia a sexuálneho neuspokojenia. Tu platí jediné. Zahoďte obavy a začnite (milostne) naplno žiť.

Nie som dosť dobrá

Veľmi častá obava žien v tom, či svojho partnera dokážu uspokojiť. Na druhej strane mnoho žien zavrie brány poznávania ráznym odmietnutí aj bez toho, aby nejakú zmenu skúsili. Čo pomôže? Počúvať sa navzájom. Povedať si o svojich túžbach zábranách, čo by ste chceli skúsiť, ako možno partnera uspokojiť a sama ste na to neprišla. Zhasnite svetlo, zažnite sviecu a rozprávajte sa. Uvidíte, že zrazu sa strach rozplynie vo vzrušení.

sex, vzťah, intimity Čítajte aj Nemáte dokonalú postavu? To neprekáža, aj tak si môžete užiť dokonalý sex

Nie som dosť krásna

Každý sa mení. Žena aj muž. No muži svoj vzhľad často neriešia, ženy až príliš. Zrazu máte problém odhaliť mu bruško po pôrode. Bojíte sa, že sa vám rozšírili stehná, pribudla vráska a podobne. Ničoho takého sa v plnohodnotnom vzťahu báť nemusíte. Pre partnera budete vždy krásnou. Ak to tak nie je, je zbytočné sa vôbec snažiť o jeho priazeň. Pretože v takom prípade je príliš povrchný a vzťah by aj tak z dlhodobého hľadiska nefungoval. Aj muži sa zameriavajú v posteli skôr na to ako ich žena priťahuje charizmou, vášňou nadšením pre milovanie ako tým, či práve pribrala dve kilá. Tohto strachu sa rýchlo zbavte, pretože s ním budete partnera bezdôvodne odmietať, stratíte spontánnosť a tak sa vytratí iskra z vašej spálne. A pritom úplne bezdôvodne. Pretože milujúca žena bude muža vždy priťahovať.

Strach z nepochopenia

Tento strach zažívajú muži aj ženy. Pochopí, či nepochopí polovička vaše sexuálne túžby? Je to až tak veľký strach, že mnoho dvojíc má aj po rokoch vo vzťahu tabuizované posteľné témy. Jednoducho majú strach povedať partnerovi po čom skutočne túžia. Takýto strach pritom často vedie k nevere. Alebo aspoň tej virtuálnej, keď si partneri kompenzujú svoje túžby v anonymite s niekým iným. Život je príliš krátky aby sme sa báli povedať, čo cítime a po čom túžime.

Strach z nevery

Spojený so žiarlivosťou môže byť tak silný, že žena prestane byť pri partnerovi uvoľnená a doslova za každým jeho gestom hľadá náznak, že má inú. Sú prípady, kedy žiarlivosť nielenže úplne zablokovala intímny život, ale rozvrátila celý vzťah. Platí, že ak partnera neustále z niečoho obviňujete, tak sa veľmi rýchlo môže stať, že na neveru privolí, ak už je stále považovaný za toho, kto vo vzťahu hľadá bočné uličky. Navyše žiadna žena neprežije sex naplno s mužom, pri ktorom má stále pocit, že jej klame. A potom všetko pekné môže stroskotať len na neopodstatnených podozreniach.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #strach #žiarlivosť #hanblivosť #túžba #uspokojenie #charizma #nepochopenie #príťažlivý vzhľad #intímny život #sexuálne túžby

+ Počúvajte svoje telo, momentálne sa vám snaží niečo naznačiť.
Nie všetko vám vždy vyjde na prvý pokus, musíte si...

+ Sami ste si strojcom vlastného šťastia, preto nato nezabúdajte.
Nebuďte nepríjemný na kolegov, nikto momentálne...