Spoznajte tajomstvo dobrého sexu po celý život. Kľúč nehľadajte v posteli

Kvalitný a uspokojivý sexuálny život je jedným zo základných pilierov šťastného vzťahu. Prax je však taká, že časom sa nadšenie zo sexu premení na plnenie manželských povinností a časom chuť upadá. Môžete to zmeniť. Avšak nie je to len o hľadaní neustále nových výziev a polôh.

08.03.2024 00:00
sex, vzťah, intimity Foto:
Skúste na sebe zapracovať a posilniť svoje sebavedomie, posilníte tak ak kvality v spálni.
debata (1)

Pracujte na vzťahu nielen na erotike

To, ako to vyzerá vo vašej spálni, úzko súvisí s tým, ako je na tom váš vzťah. Ak to medzi vami škrípe, máte nezhody, niečo vás štve, sex je to posledné, na čo myslíte. Ako môžete túžiť po niekom, na koho ste nahnevaní? Takže prvým krokom k lepšiemu milovaniu je vylepšiť vzťah medzi sebou. Hovorte spolu, láskavo a s rešpektom, ale úprimne. Pomenujte, čo vás trápi, čo chcete zmeniť, nájdite kompromisy, nezametajte nezhody pod koberec. To, že o nich nehovoríte, neznamená, že nie sú. Pokiaľ je toho veľa a sami si s tým neviete rady, nie je od veci vyhľadať pomoc u odborníka.

Zvýšte si sebavedomie

Toto býva častý problém hlavne u žien. Vyskytne sa im kilo navyše a už sa samy cítia nepríťažlivé, hoci možno partner celý čas bažil po guľatejšom zadočku. Pokiaľ máte nízke sebavedomie a nemáte radi svoje telo, vaša neistota a frustrácia sa samozrejme odrazia aj v spálni. Ako sa môžete uvoľniť a užiť si milovanie so všetkým, čo k nemu patrí, keď väčšinu času myslíte len na to, či si partner všimol vaše „chybičky“? Skúste na sebe zapracovať a posilniť svoje sebavedomie, posilníte tak ak kvality v spálni.

sex, mladí ľudia, láska, vášeň, posteľ Čítajte aj Ako sex ovplyvňuje vzťahy. Je skutočne jedným z najdôležitejších pilierov?

Zo spálne do kuchyne

Sex sa nezlepšuje v spálni, ale za sporákom. Na to nezabudnite. Až príliš veľa párov rezignuje na sex len preto, že jeden má toho veľa a je jednoducho unavený. Nie je to samozrejme pravidlo, ale vo väčšine prípadov to bývajú ženy, kto na svojich pleciach nesie väčšinu povinností, ktoré sa týkajú domácnosti a detí. Nemožno sa preto čudovať, že večer im oveľa viac sexy ako manžel príde mäkká perina a vankúš. Pokiaľ to je teda len trochu možné, skúste si domáce povinnosti a veci okolo detí rozdeliť férovo. Pomáhajte si. Férové rozdelenie a napríklad aj spoločné upratovanie utužuje vzťah a zlepšuje sexuálny život! Navyše spoločná príprava obeda je nielen romantická, prospešná, ale aj sexi a vy možno využijete aj čas, kým sa varí polievka na milostné hry.

Prehlbujte intimitu predohry

Keď ste spolu už nejaký ten piatok, je jasné, že sa dobre poznáte, a to aj po fyzickej stránke. Jednoducho veľmi dobre viete, na čo a ako vaše telá reagujú, čo sa im páči, čo naopak nie. Lenže nerezignujte na prehlbovanie, nežnosti a objavovanie. Kvalitná predohra je najlepšie afrodiziakum. Vzájomné dotyky, blízkosť a intimita vylepšujú nielen sex, ale aj vzťah ako taký. Objavujú sa teórie, že by mala ideálne trvať zhruba 20 minút. Skúste to aj po rokoch vzťahu a budete prekvapený ako je to efektívne.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #únava #povinnosti #erotika #sebavedomie #predohra #nežnosti #zlepšenie intimity #spoločné aktivity #domáce práce #spoločný čas

+ Zelenina na tanieri znamená viac vitality a lepšiu náladu.
Stanovte si realistické ciele, aby ste sa vyhli...

+ Neskoro večer na jedlo zabudnite, zaťažujete tak svoje telo.
Pokúste si nejaké peniaze odložiť, neskôr ich ešte...