Začínate nový vzťah? Pozor, tieto chyby lásky ho skôr či neskôr pochovajú

Radosť z nového vzťahu je často plná nadšenia, hormónov a radosti. No a vtedy niekedy robíme veci, ktoré druhého nemusia potešiť a tak trochu mu pre vzťah vyvesia červenú vlajku. Prípadne to sama budete neskôr ľutovať. Čoho sa teda vyvarovať a nerobiť, aj keď možno z vašej strany ide o tie najlepšie úmysly?

02.03.2024 06:00
láska, vzťah, pár, šťastie Foto:
Zaľúbení navždy?
debata

Nenechajte sa zatlačiť do úzadia

Počas prvých mesiacov vzťahu, kedy býva zamilovanosť najsilnejšia, je vaše ego potlačené v prospech spoločných zážitkov. Stúpa ochota k ústupkom a naopak klesá vnímanie partnerových chýb či zlozvykov. „ Aj v tejto najkrajšej fáze vzťahu je vhodné zapojiť istú dávku racionality,“ radí vzťahový kouč David Shorf. Predovšetkým je potrebné vypozorovať, ktoré partnerove návyky a vzorce správania sú nezlučiteľné s vašim spôsobom života. Potom reálne zhodnotiť, čo vám môže v budúcnosti zásadne vadiť. Pretože ak toto preskočíte, neskôr sa vám to vráti ako bumerang. A zasiahne vás rovno do srdca.

Neukazujte sa v lepšom svetle

Každý chce byť na začiatku lepší. Ale pozor, nebuďte taká, aká nechcete byť po zvyšok života. Pretože v opačnom prípade to partner bude a má právo očakávať. Potom prídu zásadné problémy. Váš drahý bude vašu kamufláž považovať za zradu a čoskoro sa dostaví rozčarovanie aj úvahy o tom, v čom všetkom ste možno ešte klamali. Preto sa nevydávajte za niekoho, kým nie ste. Zachovanie dôvery je rozhodne dôležitejšie, ako snaha o dokonalosť.

oddelené postele, vzťah, pár, konflikt Čítajte aj Maličkosti, ktoré dokážu váš vzťah dokonale zničiť. Hrozia aj vám?

Neporovnávajte. Na začiatku ani nikdy

Hoci vieme, že každý človek je unikátny, často sa neubránime porovnávaniu s predchádzajúcim partnerom. Príliš častá konverzácia na tému bývalého partnera je v novom vzťahu totálne nevhodná. Svedčí len o tom, že ešte nemáte minulý vzťah uzavretý a to veľmi odrádza.

Nechoďte na neho s dvomi deťmi, hypotékou a starobou

Aj keď máte motýle v bruchu a cítite absolútnu zamilovanosť, držte na uzde svoje pocity a hlavne plány týkajúce sa budúcnosti a veľkých rozhodnutí. Neplánujte svadbu, nezariaďujte hneď spoločný byt a nevymýšľajte mená pre deti. Všetko má svoj čas a v tejto fáze zamilovanej symbiózy si jednoducho užívajte jeden druhého. Pretože mnoho mužov môže v prvom mesiaci presne nalinkované kontúry kam to má všetko smerovať, nenávratne odradiť.

Vynechajte internetovú závisť

Vykričať do sveta, že ste šťastná, je dnes so všetkými sociálnymi sieťami také ľahké. Nič sa ale nesmie preháňať. Pokiaľ denne pridávate na Instagram zamilované fotky alebo lajkujete či komentujete všetko, čo váš drahý zverejní, môže sa vám stať, že ho to čoskoro otrávi. Radšej udržujte svoj vzťah mimo sociálnej siete, kým nebude dostatočne pevný. Navyše závisť okolia sa často v takýchto prípadoch o pár mesiacov mení na škodoradosť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #žiarlivosť #sociálne siete #začiatok vzťahu #zamilovanosť #plánovanie svadby #porovnávanie #zamilovanie #spoločný byt #spoločná budúcnosť #spoločné financie

+ Pravidelné cvičenie a zdravá strava posilnia vaše telo.
Nevzdávajte sa len preto, že toho máte pred sebou viac...

+ Vyvážená strava a dostatok vody sú základom dobrého zdravia.
Investovanie času do finančného vzdelávania sa...