Mladí ľudia majú menej sexu, pozerajú radšej Netflix alebo Instagram: Situácia je najhoršia od 70-tych rokov, tvrdí prieskum

Často sa o ňom hovorí ako o krajine lásky. Ale vo Francúzsku sú vraj intímne aktivity s láskou spojené na ústupe. Dôvody netešia.

08.02.2024 09:30
sex, mladí ľudia, láska, vášeň, posteľ Foto:
Pokles záujmu o sex vo Francúzsku je výrazný.
debata (9)

Ako ukázali výsledky aktuálnej štúdie, v krajine galského kohúta majú ľudia oveľa menej sexu ako predtým. Francúzi podľa prieskumu často dávajú prednosť sledovaniu seriálov, hraniu počítačových hier alebo času strávenému na sociálnych sieťach.

66th Annual Grammy Awards - Arrivals Čítajte viac Vydržíme hodiny, pochvaľuje si sex s mladším manželom Heidi Klum. Pri jej slovách sa budete červenať: nemecké klobásky sú...

Zvlášť u mladých ľudí dosiahla úroveň milostného života najhlbší bod od 70. rokov minulého storočia, vyplýva zo štúdie, ktorá bola zverejnená v utorok. Podiel dospelých, ktorí v uplynulých 12 mesiacoch podľa vlastných údajov nemali žiadny sex, vzrástol medzi rokmi 2006 a 2023 z deviatich na 24 percent a vo vekovej skupine 18 až 24 rokov dokonca z piatich na 28 percent. Vo vekovej skupine od 25 do 34 rokov však v poslednom roku malo aspoň raz sexuálny styk 94 percent Francúzov a Francúzok.

Ilustračné foto: Sledovanie streamovacích... Foto: Profimedia
streamovacie služby, Netflix Ilustračné foto: Sledovanie streamovacích platforiem ako je Netflix vraj ľudia často uprednostnia pred sexuálnymi aktivitami.

Kým ešte v roku 2009 uvádzalo 58 percent mužov a žien vo Francúzsku, že má pohlavný styk aspoň raz týždenne, vlani už ich bolo len 43 percent. Mnohí sú pritom so svojím uvedeným milostným životom nespokojní. Päťdesiatpäť percent mužov a 39 percent žien sa posťažovalo, že sa venujú telesnej láske príliš zriedka. Počet nespokojných žien sa pritom od roku 1996 takmer zdvojnásobil.

sex, pár, vášeň, láska, hádka, problémy Čítajte viac 5 druhov sexu, na ktoré nezabudnete. Určite ich skúste

Dôvodom pre klesajúcu sexuálnu aktivitu je podľa prieskumu uprednostňovanie sledovania filmov v televízii alebo na Netflixe, čas na sociálnych sieťach, hranie počítačových hier alebo čítanie kníh.

Oproti skorším rokom sa silnejšie presadila dôležitosť súhlasu. Ešte v roku 1981 tri štvrtiny žien mladších ako 50 rokov uvádzali, že mávajú sex aj vtedy, keď naň nemajú chuť, v aktuálnom prieskume to pripustila každá druhá.

Vedúci štúdie François Kraus hovorí o historickom cykle. V 80. a 90. rokoch bolo podľa neho obdobie „hypersexuali­zácie“. Dnes sa presadzuje skôr sexualita založená na kvalite ako na kvantite. „To, čo robí jedna generácia intenzívne, robí tá ďalšia menej,“ vysvetľuje Kraus.

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #prieskum #Francúzsko #láska #sex #seriál #Televízia

+ Hydratácia je kľúčom k vitalite a lepšiemu zdraviu.
Čas strávený učením o investíciách sa vráti násobne....

+ Dávajte si pozor nato čo hovoríte, mohlo by sa vám to splniť.
Plánovanie budúcnosti zabezpečí finančnú...