Ako dlho má trvať dobrý sex a čo ho určuje?

Pri sexe sú merateľné veličiny vždy otázne. Či už dĺžka penisu, predohry, samotného sexu, maznania, všetko záleží na preferenciách. Kvalitným sexom môže byť aj niekoľkohodinové milovanie, ale aj dobrodružná rýchlovka. Tak ako je to s tou časomierou uspokojenia?

18.01.2024 14:00
sex, vzťah, intimity Foto:
V prípade uspokojivého sexu hovoríme o minútach, prípadne desiatkach minút.
debata

Je to o štatistike

Dĺžkou dobrého sexu sa zaoberal výskum National Library of Medicine uskutočnený s 500 heterose­xuálnymi pármi. Boli staršie ako 18 rokov, mali vzťah dlhší ako 6 mesiacov a pochádzali z Holandska, Veľkej Británie, Španielska, Turecka a USA. Skúmanie prebehlo v horizonte štyroch týždňov a ukázalo značné rozpätie v dĺžke trvania sexu. Od neuveriteľných 33 sekúnd do 44 minút. Priemerná hodnota sa dostala na úroveň 5 minút a 24 sekúnd. Páry mali aktivovať stopky prvou penetráciou a zastaviť s ejakuláciou. Išlo teda o priamy čas súlože, ktorý nezahŕňal maznanie, či prípadnú dohru.

Vekom sa dĺžka sexu zkracuje

Výskum National Library of Medicine hovorí, že dĺžka sexu má v priebehu života svoj vrchol a za ním klesá. Skupina 18–30 ročných má priemer na sex 6 a pol minúty, ľudia starší ako 51 rokov namerali v priemere 4 minúty 18 sekúnd. Absolútne hodnoty sa však značne rozchádzajú. V tomto výskume totiž stopky nefigurovali, takže ide o obyčajný odhad respondentov. A ten môže byť značne skreslený.

sex, vzťah, intimity Čítajte aj Nippleplay: Alebo čo ste nevedeli o bradavkách, ale mali by ste

Ženy chcú viac času

„Prílišný dôraz na dĺžku sexu vytvára priestor pre nespokojnosť a sklamanie," tvrdí profesor psychológie Eric Corty, ktorý sa pokúsil výskumom stanoviť, ako dlho má trvať „správny“ sex. Avšak nech je sex akokoľvek dlhý, na jeho konci by mali byť uspokojení nielen muži, ale aj ženy. No a tu prichádza k najväčšiemu časovému rozdielu.

Podľa výskumu, ktorého výsledky boli zverejnené v Royal Society Journal, potrebujú ženy na dosiahnutie orgazmu v priemere 12 minút. Priemernému mužovi stačí na ejakuláciu dve a pol minúty. Teda pravdou je, že muži sa musia snažiť o ženskú spokojnosť dlhšie ako o tú svoju. Preto sú tak obľúbení milenci, ktorí myslia v prvom rade na rozkoš partnerky.

Výnimky potvrdzujú pravidlo

V prípade uspokojivého sexu teda hovoríme o minútach, prípadne desiatkach minút. Avšak ako všade aj pri sexe existuje výnimka, ktorá potvrdzuje pravidlo. Ňou je v posteli rýchlovka. Pri nej dokáže žena aj muž vyvrcholiť doslova za niekoľko sekúnd, prípadne minút. Treba však povedať, že práve rýchlovke predchádza často mentálna alebo vizuálna stimulácia a keďže sex je predovšetkým záležitosťou hlavy, samotné vniknutie už potom môže oboch partnerov k orgazmu už len postrčiť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #orgazmus #predohra #vyvrcholenie #sexuálne hry #zlepšenie intimity #erotické hry #vaginálny orgazmus #spoločný orgazmus #vzájomné uspokojenie #dĺžka sexu

+ Pred vami je krásny deň, preto si ho nenechajte ničím a nikým pokaziť.
Čím skôr dokončíte, čo nemáte radi, tým...

+ Nenechávajte svoje myšlienky len pre seba, podeľte sa s niekým o nich.
Čas je cennejší ako peniaze, využite ho...