Karezza: Nový druh sexuálneho labužníctva. Vychutnajte si partnera inak

Otvoriť sa v sexe novému poznaniu môže byť obohacujúce. A preto odborníci na sex neustále prichádzajú so systémami milovania, ktoré sú upriamené na iné formy pôžitku. Aj keď sex samozrejme v konečnom výsledku chýbať nebude, ale bude to diametrálne odlišné milovanie.

17.01.2024 06:00
vôňa, parfum, sex, náklonnosť, Foto:
Karezza je vhodná najmä pre ľudí v dlhodobých vzťahoch, ktorí sa chcú lepšie spoznať, prehĺbiť vzájomnú intimitu alebo vrátiť do spálne vzrušenie.
debata

Zamerajte sa na pôžitok

Zabudnite na sex ako na súťaž v počte orgazmov. Karezza je sexuálna praktika, pri ktorej presúvate pozornosť od orgazmu k celkovému zážitku. Ani muž, ani žena sa nesnažia dosiahnuť svoj či náprotivkov orgazmus, ale sústredia sa namiesto toho na vzájomné maznanie, láskanie, bozkávanie, obdivovanie, dávanie komplimentov a objavovanie.

Tantra pre každého

Tantrického sexu je všade mnoho. Rovnako aj návodov, ako si ho užiť, ale rozhodne to nie je prax pre každého. Karezza určite áno. Je totiž podobná tantrickému sexu a taoistickým sexuálnym praktikám, pretože nie je len o telesnom, ale aj duševnom zážitku. No je jednoduchšia a ľahšie vykonateľná. Pri sexe sa nevenujete iba partnerovým intímnym partiám. Namiesto toho sa sústredíte na celé jeho telo aj jeho potreby a priania. Preto je karezza vhodná najmä pre ľudí v dlhodobých vzťahoch, ktorí sa chcú lepšie spoznať, prehĺbiť vzájomnú intimitu alebo vrátiť do spálne vzrušenie. Ale pritom neštudovať komplikované knihy, či platiť nejakým guru sexu.

flirt, vášeň, zvádzanie Čítajte aj Flirtovať vo vzťahu sa oplatí aj zadaným

Karezza zlepšuje intimitu aj vzťah

Mnoho z nás má sex spojený s celým radom očakávaní, stresu a traumy. Muži sa často obávajú toho, že pri sexe nevydržia dosť dlho, alebo že partnerku neprivedú k orgazmu, prípadne majú pochybnosti, či si to s nimi žena v posteli užíva. Ženy zase môžu počas sexu prežívať napríklad rôzne bolesti, vnútorné neistoty ohľadom svojho tela, alebo sa im môžu vybaviť spomienky na nepríjemné sexuálne zážitky z minulosti. O čo viac ste v strese a chcete to mať čo najrýchlejšie za sebou, o to horšie sa vám potom dosahuje aj orgazmus. Akonáhle nutnosť dosiahnuť orgazmus vyradíte z hry, zostane vám len objavovanie, skúmanie, hra a užívanie si. Zrazu tu nie je žiadny cieľ, ktorý by ste mali dosiahnuť a vy si môžete naplno vychutnať prítomný okamih. A samozrejme aj potešenie. Tým prehĺbite aj samotný vzťah s partnerom.

Iný výsledok sexu

Orgazmus vám do tela vylúči dopamín, hormón slasti. Karezza naproti tomu dáva priestor tomu, aby sa vám do tela vylučoval oxytocín, hormón lásky, vernosti a dôvery. Čím dlhšie sa dokážete maznať, tým väčšiu dávku ho dostanete. Oxytocín zvyšuje pocit intimity, dôvery, lásky a má celý rad ďalších benefitov. Vyvoláva pocity spokojnosti, zvyšuje dôveru, zvyšuje empatiu, má antidepresívne účinky a znižuje nervozitu a stres. Navodzuje pocity pokoja a bezpečia. No a samozrejme orgazmus na konci nie je vôbec na škodu. Pravdepodobne sa dokonca dostaví omnoho skôr, ako keď sa oň silou mocou snažíte.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oxytocín #obdiv #láskanie #sexuálna praktika #bozkávanie #vzrušenie #zlepšenie intimity #dlhodobý vzťah #tantra #maznanie #karezza

+ Nezaťažujte sa niečím čo nie je vaša starosť, škodíte hlavne sami sebe.
Nekopírujte, nikdy tak sami nebudete so...

+ Ustrážte si svoje myšlienky, sila myšlienok je veľmi silná.
Pokračujte ďalej, nezastavujte sa pred prvým...