Najväčšie partnerské hádky počas sviatkov. Na toto si dajte pozor

Sviatky nemusia byť vždy len obdobím pokoja a pohody. Ste doma a zrazu oheň na streche vzbĺkne aj z banality. Vyhnite sa tomu, aby ste počas najkrajších sviatkov roka mali dni plné zlosti a dajte si pozor na témy, ktoré počas sviatkov vedia páry naozaj rozhádať.

22.12.2023 10:48
šťastná rodina, vianoce, darčeky Foto:
Láska je síce zadarmo, ale sviatky bohužiaľ nie.
debata (1)

Nie vždy to je len o láske

Láska sa skloňuje v televízii, rozhlase, všade naokolo. No nie vždy sú sviatky len o láske. Hoci tomu praje romantická výzdoba, sviečky a svetielka, vôňa ihličia, vianočné pečivo, dobré jedlo a nakoniec nádielka s tými, ktorých milujete najviac. Vianoce sú sviatky, ktoré stmeľujú. Lenže nie vždy! Pre niektoré páry je to skôr záťažová skúška, ktorá nemá s rodinnou pohodou nič spoločné. A to hlavne z nasledujúcich dôvodov.

Peniaze

Láska je síce zadarmo, ale sviatky bohužiaľ nie. Navyše v snahe urobiť je dokonalé sa mnoho ľudí finančne vyčerpá, výnimkou nie sú ani nepremyslené vianočné pôžičky, ktoré vás potom môžu trápiť po zvyšok roka. Navyše vzniknú často spory aj o tom, koľko z rozpočtu minúť a kde sporiť. Niekedy je lepšie staviť na vzájomné vzťahy, ako sa predbiehať v utrácaní. Partnerovi urobí pod stromčekom možno väčšiu radosť zamilovaný list plný vďaky a lásky ako luxusné hodinky!

Únava

Sviatky v poslednej dobe nie sú o pohode. A hlavne nie obdobie pred nimi. To samozrejme zvyšuje úroveň únavy a vyčerpania. No nemusí to tak byť. Hodiny strávené upratovaním, pečením, zháňaním darčekov na preplnených cestách rozhodne nevytvára pohodu. V mnohých rodinách je to všetko navyše na pleciach žien, ktoré sa potom pod náporom povinností rúcajú. Sú na pokraji síl, nervózne a naštvané na všetkých okolo, pretože im nikto nepomôže. Rozdeľte si prácu a zabudnite na to, že všetko musí byť dokonalé, lebo dokonalosť neexistuje, akurát si pokazíte Vianoce.

žena, upratovanie, domácnosť, nečistoty Čítajte aj Upratovanie ako zdroj partnerských hádok? Prekvapí vás, koľko párov stálo vzťah... A ktorá činnosť je najväčší kameň úrazu?

Rodina

Nie v každej rodine je to ružové. Preto aj stretnutia s príbuznými môžu byť dosť náročné. Nie všetky vzťahy bývajú idylické, takže obed so svokrou alebo večera s tetami môžu vyvolať hádky a dusnú atmosféru. Avšak nemusíte so všetkými tráviť hneď celý deň, stačí len malá návšteva, čo zaberie hodinku či dve. Nesnažte sa zavďačiť, naplniť očakávania druhých, buďte trochu sebci.

Alkohol

Je častým problémom rodinných nedorozumení. Počas adventnej a vianočnej doby väčšina ľudí konzumuje viac alkoholu ako normálne. Niekedy je ľahké to prehnať. Nepríjemné opilecké výstupy, hádky alebo chvíle, kedy vy už zase máte celé sviatky na pleciach, ale partner má len opicu. To na pohode nepridá. Skúste to tento rok len symbolicky, alebo si dajte výzvu, sviatky bez alkoholu. Uvidíte, že to aj vzťahovo bude lepšie.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #láska #pečenie #hádka #upratovanie #stres #Vianoce #sviatky #hádky v rodine #pokoj vo vzťahu #príbuzní #vianočná nálada #sviatočná pohoda #sviatky hojnosti

+ Nenechávajte svoje myšlienky len pre seba, podeľte sa s niekým o nich.
Čas je cennejší ako peniaze, využite ho...

+ Dávajte pozor na oblečenie, nezabudnite si ráno pozrieť počasie.
Choďte stále dopredu, nezastavujte sa pred...