Mikronevera. Moderný trend, ktorý ničí vzťahy. Dajte si pozor

Máte doma partnera, ktorý si nikdy nezačal s peknou susedkou, ani nedáva návrhy kolegyniam? Je vám fyzicky verný. Lenže virtuálny svet mu možno otvoril dvere k mikronevere. Ktorá síce nie je fyzická, ale môže vám zásadne rozleptať vzťah.

14.12.2023 09:27
láska, vzťah, problém, nevera Foto:
Mikronevera sa odohráva na internete.
debata

Flirt, ktorý sa dobre utají

Mikronevera sa odohráva na internete. Je to zdanlivo neškodné flirtovanie na najrôznejších chatoch a v diskusných fórach, či na sociálnych sieťach. Hoci nejde o fyzickú neveru a asi to nejde porovnávať so situáciou, keď prídete partnerovi na dlhoročnú milenku, aj toto môže vzťah ohroziť. Nabúra totiž to najcennejšie, čo máte, partnerskú dôveru. „Ak na to jeden z páru príde, môže to v ňom naštartovať nedôveru, pochybnosti o sebe, o vzťahu. Hoci takáto forma nevery nemusí mať až také fatálne následky ako tá reálna, ale rozhodne môže vzťah postupne oslabovať, vniesť do neho neistotu aj nezáujem. Veď prečo by mal partner tráviť čas na sieti s inou ženou, keby ho radšej mohol s vami?

Prečo mužov láka internetová nevera?

K flirtu cez internet vedú mužov iné dôvody ako k nevere klasickej.

Chcú sa zabaviť. Pre niektorých ľudí je to taká neškodná aktivita, že ich ani nenapadne, že by to mohlo partnerovi vadiť. Jednoducho sa bavia a spamätajú až keď je neskoro. Alebo sa nespamätajú nikdy a môže sa z toho stať dokonca až závislosť.

Trestanie. Skutočne to tak je. Ak sú muži vo vzťahu nespokojní a nechcú zmenu kvôli deťom, bývaniu, či skutočne vás majú radi, nájdu si dobrú dušu cez internet. Je to ľahké a dá sa to prakticky na počkanie.

Zvyšovanie sebavedomia. Taká klasika ako pri bežnej nevere, chlapi si potrebujú dokázať, že ich žena chce. Navyše internet je miesto, kde môžete byť kýmkoľvek. Nečelíte skutočnému svetu, takže je ľahšie byť odvážny. Viac flirtovať, hýriť dvojzmyslami a podobne.

nevera, sex, muž, žena, ženy, spálňa, vášeň, žiarlivosť Čítajte aj Chcete verného partnera? Ustrážite si ho TAKTO

Hľadajú reálnu neveru diskrétne

Pravda je taká, že niektoré druhy mikronevery vznikajú s cieľom prerásť do nevery skutočnej. Avšak na internete môže muž oslovovať denne desiatky žien a tak si vyberať tú, s ktorou sa plánuje stretnúť. Preto pozor, ak partner tvrdí, že jeho čas strávený na internete je len taká zábavka.

Prečo je mikronevera tak nebezpečná?

Dôvodov na vzťah je viacero. Po prvé, nie je nikomu príjemné, ak váš miláčik trávi čas s inou ženou namiesto s vami. Rovnako tak na diaľku je každý „krajší“ a tak váš partner môže začať byť so vzťahom zásadne nespokojný. No a potom je tam túžba. Skôr či neskôr internetový sukničkár zatúži aj po reálnej zmene. A práve vďaka týmto trom aspektom mikro nevera vo virtuálnom svete dokáže vzťah doslova pochovať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #nevera #zoznamka #internetová známosť #partnerstvo #nízke sebavedomie #kríza vo vzťahu #flirtovanie #mikro nevera #dôvera vo vzťahu

+ Zamyslite sa nad životom a sami prídete nato, čo by ste mali zmeniť.
Niekedy niečo jednoducho nejde, vtedy je...

+ Nikdy nie je neskoro začať s aktivitou, popremýšľajte nad tým.
Nepremrhajte celé dni, energiu investujte do...