Čo všetko ste dodnes nevedeli o sexe. Mnoho mýtov pretrváva dodnes

Mnoho omylov podporujú sociálne site, internet a neoverené správy. Olej do ohňa prilieva aj fakt, že téma sexu je príliš tabuizovaná, aby sme si častokrát vlastné domnienky a osobné pocity konfrontovali s okolím. Preto možno mnoho vecí, ktoré ste si dones o sexe mysleli, nemajú ani zrnko pravdy.

20.11.2023 10:07
sex, vzťah, intimity Foto:
Spoločná masturbácia je skvelá sexuálna technika.
debata

Mužský orgazmus rovná sa ejakulácii

Toto je jedna z vecí, ktorá ľudí stále prekvapuje. Je všeobecne zakoreneným mýtom, že mužský orgazmus a ejakulácia sú jedna a tá istá vec. Lenže v skutočnosti sú to dva úplne odlišné procesy. Ejakulácia prebieha v prostate a močovej trubici. Svalové kontrakcie potom vytláčajú spermie z tela. A orgazmus sa odohráva v mozgu. „Samozrejme je pravda, že muži, ktorí majú takzvaný suchý orgazmus, obvykle mávajú nižšiu hladinu uspokojenia,“ dodáva britská sexuologička Tracey Cox.

Muži myslia na sex každých sedem sekúnd

Určite už ste to tiež počuli. A možno vás neprekvapí, že neexistuje štúdia, ktorá by túto informáciu potvrdila. Koniec koncov, keby to bola pravda, tak muži myslia na sex viac ako 500 krát za hodinu, čo jednoducho nie je reálne. Oveľa reálnejšie sú podľa Tracey Cox závery výskumu, ktorý vykonal americký psychológ Alfred Kinsey. V ňom sa 54 percent mužov priznalo, že na sex myslí niekoľkokrát za deň, 43 percent povedalo, že niekoľkokrát do týždňa, a 4 percentá menej ako raz za mesiac.

muž, žena, láska, sex, spánok, posteľ, láska, vzťah, intimita Čítajte viac 5 tipov, ako oživiť milostnú iskru a opäť si užívať sex naplno

Erekciu majú len muži

Omyl, erekciu majú aj ženy, len nie je tak výrazná ako tá mužská. Klitoris je totiž z rovnakého erektilného tkaniva ako penis, takže aj on sa pri vzrušení rozpína, prekrvuje a zväčšuje. Zaujímavé je, že anatomicky penis vlastne pripomína a pokiaľ muž nevie, ako s ním zaobchádzať, potom je asi najjednoduchšou radou venovať mu rovnakú pozornosť a starostlivosť ako svojej pýche. Ďalšou zaujímavosťou je, že čím je žena staršia, tým je jej klitoris väčší, respektíve zreteľnejší, čo je viditeľné najmä pri vzrušení.

Masturbácia je v stálych vzťahoch zbytočná a škodlivá

Absolútny nezmysel. Existujú desiatky štúdií, ktoré došli k úplne opačnému výsledku. Pravidelná masturbácia, najmä u žien, posilňuje silu vzrušenia a vďaka nej potom aj lepšie dosahujú orgazmus pri bežnom sexe. Na škodu nie je zapojiť masturbačné techniky ku klasickej súloži. Urýchľujú nástup vzrušenia aj navodenie intimity medzi partnermi. A spoločná masturbácia je aj skvelá sexuálna technika.

Muži sa vzrušia rýchlejšie ako ženy

Tak toto sa tvrdí asi najčastejšie, ale skutočnosť je iná. Podľa štúdie zverejnenej v časopise The Journal of Sexual Medicine neboli v nástupe vzrušenia medzi mužmi a ženami pozorované žiadne zásadné rozdiely. Vedci použili termovíziu na meranie prietoku krvi do genitálií v skupine 28 mužov a 30 žien. Tí sledovali videá, ktoré boli buď neutrálne, vtipné, alebo erotické. A výsledok pokusu bol jednoznačný. Doba vzrušenia meraná do chvíle dosiahnutia maximálnej teploty genitálií po zhliadnutí sexuálne vzrušujúceho videa bola v oboch skupinách rovnaká.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ejakulácia #erekcia #orgazmus #masturbácia #vzrušenie #spoločný orgazmus

+ Doprajte telu to, čo si momentálne pýta, neberte to na ľahkú váhu.
Odpočinok a relaxácia sú nevyhnutné pre...

+ Vyskúšajte nové recepty, prekvapí vás, ako môžu potešiť.
Organizácia a plánovanie zvýšia vašu produktivitu....