O čo všetko prichádzate, ak nemáte (dosť často) orgazmus

Orgazmus nie je len slastný pocit uspokojenia, ale prináša do života ženy aj mnoho aspektov, ktoré nemôže nahradiť nič iné. S chýbajúcim orgazmom vám preto nebude chýbať len slasť, ale mnoho doslova životne dôležitých faktorov, ktoré sú pre ženské telo zásadné.

30.10.2023 11:25
sex, vzťah, intimity Foto:
Milovanie je veľmi nenásilný a prirodzený spôsob chudnutia.
debata

Hormóny v norme, lepší život

Nie nadarmo sa hovorí, že sex je liekom na všetko. A o orgazme to platí dvojnásobne. Slastný pocit trvajúci niekoľko sekúnd, pri ktorom prebieha v tele hormonálna búrka, má množstvo priaznivých fyzických a psychických účinkov. Zlepšuje náladu, napomáha kvalitnému spánku, a dokonca tlmí aj bolesť. Je to vďaka hormónom oxytocínu a dopamínu, ktoré tak statočne bojujú so stresom. Ich pravidelný prísun hravo nahradí tabletky, ktoré by ste si inak zobrali napríklad práve na bolesť hlavy či brucha.

Pocit šťastia

Pokiaľ máte sex raz až dvakrát týždenne, ideálne s orgazmom, potom si môžete byť istí, že tým posilňujete imunitu. Pomerne razantne sa vám totiž zvyšuje hladina imunoglobulínu A, ktorý chráni vaše telo pred prechladnutím a ďalšími infekciami. Aspoň jeden orgazmus týždenne má potom pozitívny vplyv aj na vašu náladu. Spôsobuje doslova lavínu šťastia vo vašom organizme. V mozgu sa aktivujú desiatky oblastí, ktoré spôsobujú pozitívne pocity a redukujú stres. Poznáte snáď lepší recept na elixír šťastia?

bozk, láska, dvojica, romantika, rande Čítajte aj Ako sa naladiť na sex? Štyri rýchle tipy na horúci večer

Kvalitnejší život po každej stránke

V sexe funguje jednoduchá rovnica. Čím viac ho máte, tým viac po ňom túžite. To vyplýva aj z výskumu americkej lekárky Cindy Luquinovej. „Páry, ktoré si v našom výskume prvý deň dopriali sex, dokázali, že nasledujúci deň opäť túžili po milovaní,“ podotýka expertka. Príjemné uvoľnenie, ktoré je s orgazmom spojené, vzbudzuje ďalšie pocity eufórie a následnú túžbu po tomto pocite. Pokiaľ teda patríte k tým, ktorých sa do sexu musia prehovárať, môže vám ako liek na zvýšenie túžby poslúžiť pravidelná masturbácia. A potom už pôjde všetko samo.

Mladšie telo

Nie je to žiadna fráza. Častý orgazmus skutočne zastavuje čas, aspoň čo sa starnutia pleti týka. Pokožka sa prekrvuje, a navyše sa vyplavuje hormón DHEA, ktorý je známy ako hormón večnej mladosti. So zaujímavým zistením prišiel aj výskum vedený Davidom Weeksom, bývalým vedúcim psychológie v Royal Edinburgh Hospital, ktorý tvrdí, že jedinci, doprajúci si pravidelne dávku sexuálnej rozkoše, vyzerajú o päť až sedem rokov mladšie!

Lepšia postava

Milovanie je veľmi nenásilný a prirodzený spôsob chudnutia. Počas polhodinového sexu totiž spálite odhadom asi 200 kalórií, čo nie je práve málo. „Sex je lepší ako cvičenie,“ hovorí americká sexuologička Patti Briton. Má totiž pozitívny vplyv nielen na fyzickú, ale aj psychickú stránku života. Pochopiteľne, že v posteli neschudnete tak rýchlo ako v posilňovni, ale určite vám to vo vašom snažení za dosiahnutím vysnívanej váhy veľmi pomôže.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oxytocín #imunita #libido #stres #šťastie #orgazmus #masturbácia #Dopamín #mladistvý vzhľad #spaľovanie kalórií #sexuálna angažovanosť

+ Nezabúdajte na odpočinok, váš organizmus si ho zaslúži.
Šikovnosť je vaša silná stránka avšak pozor komu ju...

+ Prišiel čas nato, aby ste riešili aj svoj chrbát, neodkladajte to na neskôr.
Úspory času a peňazí sú kľúčom k...