Celý rok! Tak dlho bolí zlomené srdce po rozchode, hovorí prieskum

Ak sa vzťah rozpadne, niekdajších zaľúbencov čaká zvyčajne smutné obdobie.

25.10.2023 14:00
rozchod, láska, smútok, žena, hádka Foto:
Rozchod a potom... Zlomené srdce.
debata

Niekto s týmto pocitom po rozchode bojuje dlhšie, iný sa spamätá rýchlejšie. Na čas, ktorý sa dá označiť ako porozchodový smútok, sa vo svojom prieskume pýtala zoznamka ElitePartner.de.

Do prieskumu sa zapojilo 7 260 používateľov zoznamky vo veku od 18 do 69 rokov a odpovedali na otázky týkajúce sa zlomeného srdca a porozchodového smútku. Výsledok je pomerne prekvapivý – z pocitov zlomeného srdca sa zaľúbenci spamätávajú rok. A ako sú na tom ženy v porovnaní s mužmi? Veľké rozdiely nečakajte, muži trpia takmer rovnako dlhý čas.

bozk, párik, rande, zaľúbenci Čítajte viac Single? Len to nie! Tieto znamenia sa vrhajú zo vzťahu do vzťahu

Celkový priemer, pre mužov aj ženy, je 12,4 mesiacov. Ženy po rozchode trápi zlomené srdce v priemere 12,8 mesiacov a mužov 11,9 mesiacov.

Rozhodujúcim faktorom pre trvanie týchto pocitov tak nie je pohlavie, ale to, či ste rozchod iniciovali vy alebo, naopak, boli ste opustená partnerom. Samozrejme, tí, ktorí zostávajú opustení partnerom, sú na tom s pocitmi smútku horšie. Ale ani tí, ktorí vezmú rozchod do vlastných rúk a rozídu sa s partnerom, nie sú imúnni voči pocitom smútku. Až tretina tých, ktorí dali partnerovi zbohom, priznali takisto niekoľkomesačné pocity „zlomeného srdca“.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #zlomené srdce

+ Alkoholom si sami ničíte svoje telo a zdravie, popremýšľajte nad tým.
Konštruktívna spätná väzba vedie k...

+ Doprajte telu to, čo si momentálne pýta, neberte to na ľahkú váhu.
Odpočinok a relaxácia sú nevyhnutné pre...