Ste sama, ale so záväzkami? Ako sa znova zamilovať?

Rozvod a rozpad vzťahu je záležitosť, ktorú si na vlastnej koži prežije prakticky každý. Znovu sa zoznámiť a zamilovať s polámaným srdcom nie je už vždy tak jednoduché. Ešte zložitejšie je, ak sa cítite sama, túžite po láske, ale už máte deti, ktoré vyžadujú starostlivosť, zodpovednosť aj ochranu. Aj s nimi je však možný nový vzťah.

28.10.2023 14:00
rande, láska, pár, zaľúbenci Foto:
Hľadať nového partnera, keď máte doma záväzky, nie je rozhodne nemožné.
debata

Láska kvitne aj matkám

Hľadať nového partnera, keď máte doma záväzky, nie je rozhodne nemožné. Ale ani jednoduché a určite nečakajte, že si budete užívať randenie „ako za mlada“. Zvlášť ak máte deti ešte malé. Starostlivosť o ne prirodzene zaberá veľa času a priestoru, môžete byť aj unavená a bez nálady. Navyše je to určite záväzok, ktorý musí potenciálny partner akceptovať. A ak to už na prvom rande ohľadom detí škrípe, tak radšej s randením nepokračujte.

Rozchod ako liek

Rozchod nemusí byť nutne zlá vec. Naopak, vezmite ho ako devízu do budúcnosti. Ak máte za sebou vážny vzťah, ktorý skončil rozchodom, je dosť pravdepodobné, že sa vám zmenia požiadavky na partnera. Viete, čo je pre vás dôležité, v čom viete robiť kompromisy a na čom si naopak chcete trvať. A získate stratenú sebadôveru. No a to je pre nový vzťah dobrý základ.

Hlavne sa neponáhľajte

Unáhlené závery sú tie najhoršie. Nebojte sa, že ostanete sama. Lepšie si dať čas, ako sa vrhnúť za mesiac do vzťahu a prejsť z jedného náručia do druhého. To prakticky nikdy nefunguje. Sústreďte sa na seba a svoje deti. Po emocionálne náročnom konci vzťahu treba znovu nájsť svoju obvyklú energiu a silu. A čas je najlepší lekár.

láska, manželstvo, dvojica Čítajte aj Vzťahy, ktoré naozaj fungujú. Čo potrebujete, aby ste sa nerozišli?

Ujasnite si, koho hľadáte

Túžite po stabilnom partnerstve, alebo nezáväznom rande? Úprimne si odpovedzte a zamerajte sa na ľudí, ktorí hľadajú to isté. Neklamte samú seba. Chcete lásku len pre seba a bude vám to stačiť, alebo niekoho na každodenný život aj s vašimi deťmi?

Buďte trpezlivá

Nájsť vhodného nového partnera chce čas. Nekonajte pod tlakom. Treba si uvedomiť, že je len veľmi malá šanca, že muž, do ktorého sa po rozchode zamilujete bude hneď ten pravý. Radšej opatrne, ako vstúpiť dvakrát do tej istej rieky.

Komunikujte aj s deťmi

O novom vzťahu s potomkami hovorte. Uistite sa, že sú pripravení na stretnutie s novým partnerom a ako sa cítia. Pretože je pravdou, že v tomto prípade to už nebude len o vás. Ak deti nebudú vysporiadané so zmenou, tak aj váš vzťah s novým partnerom môže utrpieť závažné trhliny.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #zlomené srdce #vzťah s mamou #vzťah s matkou #slobodná matka #rodičovstvo #matka a dieťa

+ Netvárte sa, že všetky veci idú okolo vás, budú sa tak tváriť aj ostatní.
Neprestaňte pred koncom, smotanu za...

+ Nezaťažujte sa niečím čo nie je vaša starosť, škodíte hlavne sami sebe.
Nekopírujte, nikdy tak sami nebudete so...