Lepší sex? Skvelá metóda, ktorá funguje. Stačiť vám bude pero a papier

Zabudnite na drahé sexuálne hračky, knihy, kurzy, tantru. Na vylepšenie sexuálneho života potrebujete len tri veci. Chuť niečo vylepšiť a potom pero a papier. Existuje totiž metóda, ktorá má neskutočne výrazný vplyv na zlepšenie intimity a je nesmierne jednoduchá.

03.09.2023 13:00
nevera, sex, muž, žena, ženy, spálňa, vášeň,... Foto:
Sexuálnu fantáziu žien vedia veľmi dobre nabudiť knihy a to aj ich vlastné zápisky.
debata

Erotický denník

Nie je to výmysel, ale fakt, ktorý sexuológovia dávno skúmajú. Sexuálnu fantáziu žien vedia veľmi dobre nabudiť knihy a to aj ich vlastné zápisky. Písať si denník, spisovať si a triediť myšlienky je skvelé. A rovnako tak si písať o intímnych myšlienkach je vzrušujúce a oslobodzujúce. Sex denníku vyložene pristane! A v čom to bude pre vás prospešné? Má to niekoľko výhod.

Lepšie sa spoznáte

Mnoho sexpertov a koučov, ku ktorým patrí aj kanadský sexuológ Cory Silverberg, odporúča všetkým dospelým zahrať sa na spisovateľa a dať dohromady svoj vlastný sexuálny príbeh. Nejde o to zamerať sa na nejakú odbornú sexuálnu anamnézu na lekárske účely, cieľom je premyslieť si svoje skúsenosti so sexom a sexualitou. Pochopíte tak svoje túžby, potreby aj sny a naučíte sa ich lepšie prezentovať aj partnerovi.

Začnite jednoducho

Cory Silverberg ponúka niekoľko otázok, ktoré vás navedú správnym smerom, ako začať. Napríklad tým, ako sa v priebehu rokov zmenil váš názor na sexuálne uspokojenie? Kedy vaše telo fungovalo tak, ako ste rozumom chceli? Čo myslíte, že najviac ovplyvnilo váš sexuálny život, čo očakávate, čo vás baví, nebaví, vzrušuje, po čom túžite a podobne. A pekne to dajte na papier.

bozk, láska, dvojica, romantika, rande Čítajte aj Ako sa naladiť na sex? Štyri rýchle tipy na horúci večer

Samotné písanie vás naladí

Či už svoje myšlienky plánujete zverejniť a zdieľať so svojím náprotivkom, alebo si ich necháte len pre seba, oplatí sa vypísať všetko podľa pravdy, tak ako to cítite. Uvidíte, že vás už samotné písanie predstáv naladí a môže to byť unikátny druh predohry. Ak chcete posunúť mieru intimity ešte ďalej, môžete si denníkové zápisky písať s partnerom spoločne a potom si ich prípadne vymeniť. Môžete, ale nemusíte. V oboch prípadoch získate aj tak skvelé sexuálne naladenie.

Budujete si svoj sexuálny archív

Pri písaní intímneho denníka možno prídete aj na to, že nie všetko, čo ste doteraz prezentovali je to, po čom skutočne túžite. Tak ako do bežného denníka je naozaj dobré si spísať všetko pravdivo. Ako aj bežný denník má terapeutický účinok, tak aj sexuálny denník má takýto liečivý vplyv na intímny život. Pomôže vám pochopiť samú seba, uvoľniť bloky, naladiť vás a výsledkom bude lepší intímny život, menej hanby a viac vzájomného prijatia sa. A to za pár minút s perom a papierom v posteli určite stojí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sexualita #denník #sexuálny život #sexuálna inšpirácia #ženská sexualita #sexuálna identita #sexuálna fantázia #sex po rokoch

+ Nezabúdajte na odpočinok, váš organizmus si ho zaslúži.
Šikovnosť je vaša silná stránka avšak pozor komu ju...

+ Pred vami je krásny deň, preto si ho nenechajte ničím a nikým pokaziť.
Čím skôr dokončíte, čo nemáte radi, tým...