Máte staršieho muža? Pozor na tieto vzťahové problémy

Hovorí sa, že vek je len číslo a ak ide o lásku, tak záleží na iných veciach, ako je vek. Treba však priznať, že so starším partnerom vás vo vzťahu čakajú isté špecifické situácie. Nemusia vždy znamenať problémy a kolaps vzťahu, ale je dobré sa na ne pripraviť, počítať s nimi a vedieť, čo vás aspoň trochu čaká a neminie.

12.08.2023 08:05
bozk, pár, láska, rande, zaľúbenci, muž a žena Foto:
Okrem odlišných skúseností s láskou sa s partnerom môžete ľahko odcudziť, pokiaľ sa vaše predstavy o budúcnosti nezhodujú.
debata (4)

Vidí svet inak

Okrem odlišných skúseností s láskou sa s partnerom môžete ľahko odcudziť, pokiaľ sa vaše predstavy o budúcnosti nezhodujú. Ak partner v minulosti prešiel nepríjemným rozvodom alebo si splnil cieľ mať deti, je dosť možné, že ďalšie manželstvo alebo potomkov nechce. Naopak pre vás to môže byť ďalší míľnik vo vzťahu. Je to tak trochu iný svet. Ako keď vy chcete napríklad na diskotéku a jemu už vadí hlasná hudba.

Ťažko ho presvedčíte na zmenu

Mladosť má už za sebou, rovnako ako rôzne experimentovania a pokusy aj omyly. Už vie, čo od života chce, a nie je ochotný to meniť. Môže to byť problém, ak vy neustále túžite po nových výzvach a hľadáte samú seba, životný smer, chcete ešte vyskúšať rôzne životné cesty.

Inklinuje k vrstovníkom

A to pre vás, najmä ak ste stále mladá, nemusí byť najlepšie. Na stretnutiach môžete mať pocit, že si váš priateľ rozumie s vašimi rodičmi oveľa lepšie, než si rozumie s vami. Dokonca si s nimi občas rozumie viac ako vy. Takéto situácie sú zvláštne a zrazu sa môžete cítiť opustenejšie aj v rámci vlastnej rodiny.

láska, hádka,rozchod Čítajte aj Kompromisy vo vzťahu? Áno, robia ich všetci, ale v týchto troch veciach sa im určite vyhnite

Je pomalší, ako vy

Nie je to pravidlo. Nájdu sa aj seniori, ktorí aktivitami predbehnú vysokoškolákov, ale väčšina starších mužov s pribúdajúcimi rokmi spomaľuje. Je možné, že sa vášmu partnerovi nebude príliš chcieť chodiť na divoké večierky tak ako vám. Nebude pružný, nebude mať rád zmenu ani dobrodružstvo. Kým sa k niečomu rozhýbe, ošediviete aj vy. Radšej bude večery tráviť v kľude na gauči, ako akčne.

Každý rok sa rozdiely prehĺbia

Ak je partner o 20 rokov starší ako vy, znamená to, že keď vám je dvadsať, on je svieži štyridsiatnik a to sa ešte dá uhrať. No myslite na to, že keď vy budete mať 40 a budete na vrchole sexuálneho života aj kariéry, on už bude mať šesťdesiatku na krku a o dôchodku budete počúvať častejšie, ako by ste si možno želali. Myslite preto na budúcnosť už v mladom veku. Hlavne pri vysokom vekovom rozdiele.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #manželstvo #starší partner #partnerstvo #vekový rozdiel #dlhodobý vzťah #starší muž #spoločná budúcnosť

+ Doprajte telu to, čo si momentálne pýta, neberte to na ľahkú váhu.
Odpočinok a relaxácia sú nevyhnutné pre...

+ Uvoľnite sa a nechajte sa unášať prúdom pozitívnych myšlienok.
Pripravte si do práce všetko, čo potrebujete,...