Kompromisy vo vzťahu? Áno, robia ich všetci, ale v týchto troch veciach sa im určite vyhnite

Kompromisom sa v živote nevyhneme, robíme ich aj vo vzťahu. Je dôležité pristupovať k istým otázkam, na ktorých sa s partnerom celkom nezhodneme citlivo a hľadať "zlatú strednú cestu".

01.08.2023 11:00
láska, hádka,rozchod Foto:
Kompromisy vo vzťahu niekedy narobia plno problémov.
debata

Ale sú isté veci, ktoré sú také zásadné, že kompromisom by sa vo vzťahu riešiť nemali. Ktoré to sú?

Plánovanie dieťaťa

Kompromisy pri plánovaní rodičovstva sú mimoriadne citlivé otázky. Rozhodnutie mať alebo nemať dieťa je vysoko intímne a robí ho každý sám za seba. Koniec koncov, dieťa zmení váš život navždy. Ak sa v tejto zásadnej veci s partnerom nezhodnete, ku kompromisu sa neuchyľujte, prechodné riešenie totiž neexistuje. Buď dieťa chcete, alebo nie. Nech už sa po nejakom kompromise vyberiete tou či onou cestou, jeden z vás bude skôr či neskôr nespokojný.

rozchod, smutná žena Čítajte viac Niektorých ex nevieme dostať z hlavy ani po rokoch, zvlášť tých, ktorí sú narodení v týchto znameniach

Zásadné hodnoty

Rozdielne názory a záujmy sú vo vzťahu úplne v poriadku. Môžu dokonca urobiť vzťah vzrušujúcim. Ak však medzi vami vládnu priveľké rozdiely v hodnotách – napríklad v otázke, čo považujete za morálne alebo eticky správne – stáva sa vaše spolunažívanie značne problematickým. Kompromis určite nenájdete, ak nedokážete akceptovať základné hodnoty, ktoré vyznáva váš partner, udržanie takéhoto vzťahu bude nad vaše sily.

vzťah, vzťahový problém, rozchod, výhovorka Čítajte viac Ešte ste spolu, ale váš rozchod sa vlastne už začal

Profesionálne sny

Či už chcete v rámci svojej vysnívanej profesie precestovať svet alebo pracovať na svojej značke čohokoľvek, sú to oblasti, v ktorých sa hľadá kompromis s partnerom len ťažko. Ak vaše sny nedokáže akceptovať, zdajú sa mu absurdné, nedosiahnuteľké, možno dokonca naivné, len ťažko budete budovať váš trvalý vzťah. Prácu od súkromia oddelíte len ťažko, krátkodobo sú síce takéto kompromisy udržateľné, ale z dlhodobého hľadiska sa nevyhnete pocitu, kedy začnete o partnerovi uvažovať ako o niekom, kto vás oberá o životné príležitosti.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #partner #kompromis

+ Pred vami je krásny deň, preto si ho nenechajte ničím a nikým pokaziť.
Čím skôr dokončíte, čo nemáte radi, tým...

+ Čerstvé ovocie a zelenina vám dodajú potrebnú energiu.
Čím skôr si prácu urobíte, tým skôr budete mať čas len...