V auguste sa pripravte na väčšiu chuť na sex. Viete, prečo je najerotickejší mesiac?

Leto je obdobím, keď nám sex chutí viac. Keď je horúcejšie nielen počasie, ale aj vzťahy. No a dobrou správou je, že zatiaľ, čo júl je taká predohra, tak štatisticky august je mesiacom, ktorý je najsexuálnejším obdobím celého roka. Preto je na mieste ho adekvátne využiť a zistiť, prečo mu sex tak praje. Aj to využiť.

11.08.2023 00:00
shutterstock 2343581873 Foto:
Augustový mesiac je plný intimity, blízkosti, ale aj vášne a sexuálnej inšpirácie.
debata

Hormóny si užívajú slobodu

Prieskum vykonávaný britskou spoločnosťou Lovehoney, ktorý sa zaoberá predajom sexuálnych hračiek, odhalil, že ľudia si kupujú erotické pomôcky najčastejšie v auguste a v tento čas majú dospelí aj najviac sexu. Vedci tvrdia, že čas strávený na čerstvom vzduchu a slnku zvyšuje hladiny serotonínu – dôležitého neurotransmiteru, ktorý umožňuje prežívať príjemné pocity a vzrušenie. Zároveň dochádza k vyššej produkcii dopamínu, ktorý sa niekedy označuje za hormón neresti. Pri pobyte na slnku totiž telo vytvára vitamín D a štúdia Univerzity Graz v Rakúsku preukázala, že to má vplyv aj na rast libida.

Dovolenková uvoľnenosť

Ďalší dôvod vyššieho záujmu o sex je ten, že v auguste je mnoho dovoleniek. Každý vie, že stres je hrobárom libida. V rámci jedného dotazníka ohľadom plánovania dovolenky 58 % respondentov uviedlo, že sa najviac teší na oddych a hneď na druhom mieste je dovolenkový sex. Zmena prostredia, denných návykov, uvoľnenosť a absencia telefónov, e-mailov a pracovných ciest potom spôsobujú, že sa telo aj myseľ konečne dostávajú do relaxačného módu. A v ňom to eroticky iskrí.

sex, vzťah, intimity Čítajte aj Praktické rady na sex vo vode. Pripravte sa na vášnivejšie leto

Sme viac sexi

Je to tak. Aj cudzí ľudia a inšpirácie vplývajú na zvýšenie sexuálnej túžby, ktorú môžeme realizovať doma. Ľudia nosia menej oblečenia. Slnko a opálenie spôsobujú, že sa cítia šťastne a sexy, sú sebavedomejší. Psychologička Cary Cooper z Lancasterskej univerzity sa zase pre britský denník Daily Mail zmienila, že leto má silný vplyv na ženy, pretože si užívajú širokú škálu oblečenia, pripadajú si atraktívnejšie a zároveň lepšie a ľahšie komunikujú s mužmi. Jej slová potvrdzujú francúzski vedci z univerzity v Bretónsku. Podľa nich muži aj ženy častejšie flirtujú, keď sa pohybujú vonku na slnku. Výskum tiež ukázal, že dievčatá dávajú mužom svoje telefónne číslo častejšie, keď je jasno, ako keď je zamračené. Leto prebúdza v ľuďoch hravosť a uvoľnenosť.

Leto praje aj rodičom

Rodičia, hlavne tí v zábehu trpia často na nedostatok priestoru na sex. A leto im hrá do karát. Rodičia malých detí si v lete častejšie užívajú bezdetné chvíle, keď sú potomkovia v tábore alebo na dovolenke so starými rodičmi. Ďalšie skvelé obdobie pre sex sa naskytne až v decembri, ktorý výskumníci označili ako „obdobie tulenia“. Ľudia si hľadajú niekoho, ku komu sa môžu pritisnúť a ohriať sa, ale to je ešte ďaleko. Preto si užite august tak, ako sa patrí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #dovolenka #libido #sebavedomie #hormóny #chuť na sex #august #sex vo vode

+ Zdravý životný štýl vás nabije pozitívnou energiou.
Naučte sa hovoriť nie zbytočným výdavkom a strate času....

+ Pred vami je krásny deň, preto si ho nenechajte ničím a nikým pokaziť.
Čím skôr dokončíte, čo nemáte radi, tým...