Páčite sa mu? Nemusíte trhať sedmokrásky, tieto znaky ho zaručene prezradia

Prvé spoznávanie s opačným pohlavím, je vždy tak trochu opatrné a plné neistoty, či je náklonnosť obojstrannou záležitosťou. No verte či nie, muži sú vcelku priehľadní ak ide o lásku. Stačí si všímať tie dôležité veci a razom zistíte, či ste aj vy jeho láska, alebo ide len o kamarátstvo.

06.07.2023 00:00
flirt, vášeň, zvádzanie Foto:
Sadne si blízko vedľa vás či o vás každú chvíľku pri hovore len tak zavadí?
debata (2)

Sleduje celú vašu tvár

Jednoducho nezameriava sa len na sexuálne atraktívne oblasti, ale ani len do očí. Ako vysvetľuje populárna kalifornská klinická psychologička Kim Chronister, z očí do očí sa väčšinou na seba pozerajú priatelia, príbuzní alebo kolegovia v práci. Ak ale naozaj vzbudíte niečí záujem a páčite sa mu, začne podvedome‚ röntgenovať' celú vašu tvár. Pozerá sa vám teda nielen do očí, ale pohľadom prelietava na ústa, vlasy, krk a zase späť.

Usmieva sa

Široký úsmev je základný prejav sympatií. Je zaujímavé, že ľudský mozog dokáže počas sekundy bez premýšľania rozpoznať predstieraný úsmev od úprimného. Do istej miery je to vrodená vlastnosť, čiastočne podporená skúsenosťami. Mozog automaticky vyhodnocuje, či sa náprotivku pri úsmeve rozširujú zreničky, či odhaľuje zuby a aké mimické svaly sa pritom zapájajú. Z toho všetkého sú ľudia schopní rozpoznať, či ide len o zdvorilosť, alebo skutočný záujem. Chcete vedieť, či sú sympatie? Potom si všímajte aj to, ako sa mu pohybujú ústa. Časté oddeľovanie pier značí podprahovú túžbu po bozku a hryzenie do pier nervozitu alebo sexuálny záujem.

sex, intimity, erotika Čítajte aj Znamenia, ktoré uprednostnia sex pred vzťahom. Pozor na ne

Vyhľadáva kontakt

Sadne si blízko vedľa vás či o vás každú chvíľku pri hovore len tak zavadí? Sú to jasné dôkazy záujmu. Keď ste k niekomu priťahovaní, túžite po jeho blízkosti. Ide o naučený podvedomý spôsob komunikácie – pri dotyku sa okamžite uvoľňuje oxytocín alebo hormón lásky a ten okrem iného spôsobí, že sa cítite uvoľnenejší a dokážete s druhou osobou ľahšie nadviazať kontakt. Ak teda chcete…

Opakuje po vás

Nie preto, aby vás zosmiešnil, a naopak, preto aby bol s vami na rovnakej vlne. Ak chcete na niekoho zapôsobiť a stať sa pre neho atraktívnejší, automaticky napodobňujete jeho pohyby,“ vysvetľuje Sarah Melancon, americká klinická sexuologička, ktorá sa ľudskými vzťahmi dlhodobo zaoberá. Prekrížili ste nohy a partner v priebehu niekoľkých sekúnd urobil to isté? Prehrabli ste si vlasy, napili ste sa a on vzápätí tiež? Jasné znamenia. Neuvedomelým zrkadlením pohybov sa ľudia snažia o hlbšie spojenie s náprotivkom. Chcú zladiť svoju reč tela s tou jeho. Toto sa dá do istej miery aj naučiť, takže to vyskúšajte vo chvíli, keď chcete na niekoho zapôsobiť. Funguje to!

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #rande #flirt #zvádzanie #atraktivita #príťažlivosť #flirtovanie #sexuálna atraktivita

+ Nezabúdajte na odpočinok, váš organizmus si ho zaslúži.
Šikovnosť je vaša silná stránka avšak pozor komu ju...

+ Pravidelné cvičenie a zdravá strava posilnia vaše telo.
Nevzdávajte sa len preto, že toho máte pred sebou viac...