Ohrozuje 'kamarátka' váš vzťah? Kedy to už začína byť niečo vážnejšie?

Hovorí, že je to len kamarátka. Ale dá sa v skutočnosti veriť kamarátstvu medzi mužom a ženou? Je istá možnosť, že to naozaj ostane všetko len na priateľskej báze. Nie všetky kamarátky však musia mať čisté úmysly. Preto pozor na znaky, že sa im to kamarátstvo vymkýna kontrole.

30.06.2023 10:45
Čo u neho vyvolá najväčšiu žiarlivosť? Foto:
Je váš partner stále prilepený na mobile a neustále mu chodia správy od kamarátky?
debata (1)

Priateľstvo vie byť zradné

Priatelia sú nevyhnutnou súčasťou nášho života. A nechceme o nich prichádzať. Napriek tomu môže byť príliš blízka kamarátka zaťažkávajúcou skúškou vašej lásky. Nemusíte na ňu hneď žiarliť a robiť scény, aj tak je však dobré byť v strehu. Nerobí partner náhodou jednu z nasledujúcich vecí, ktorá by naznačovala, že za tým môže byť aj niečo viac?

Dáva jej prednosť pred vami

Išla ste do vzťahu oboznámená s tým, že partner chodí s dlhoročnou kamarátkou každý utorok hrať tenis alebo majú iný opakujúci sa rituál? Pokiaľ ide skutočne len o zabehnutú rutinu a nijako to neobmedzuje váš spoločný čas, je snáď všetko v poriadku. Dôležité však je, aby nedošlo k prekročeniu dohodnutých hraníc. Jeho obetavosť a snaha pomôcť kamarátke môže byť pekná a nehraná, ale mal by chápať aj vás. Žiadna partnerka neskáče radosťou, keď sa kvôli známej ocitne na druhej koľaji.

vzťah, vzťahový problém, rozchod, výhovorka Čítajte aj Dôležité otázky, ktoré by si pred rozchodom mala položiť každá žena

Zdôverí sa jej viac, ako vám

Väčšina žien má priateľku, s ktorou riešia rôzne intímne témy. Niekedy sa skrátka človek potrebuje porozprávať, uľaviť si alebo zistiť názor ďalšieho človeka na danú situáciu, čo muži obvykle nechápu. V prípade priateľstva medzi mužom a ženou je také zverovanie trochu ošemetné. V kamarátskych paktoch totiž partneri môžu pociťovať istú rivalitu a to sa potom prejavuje na vzťahu. Ak jej hovorí viac, ako vám, buďte na pozore.

Neustále si volajú a píšu

Pozor na virtuálnu neveru. Je váš partner stále prilepený na mobile, smeje sa na displej a neustále mu chodia správy od kamarátky? V prípade, že zažívate obdobné situácie, je potrebné si pohovoriť. Povedzte mu, kde sú vaše hranice. Tolerancia je fajn, ale mala by fungovať obojstranne.

Porovnáva

V tomto prípade je to jasné. Už zvažuje, že je lepšia ako vy, čo je začiatok konca pekného vzťahu. Je veľmi nepríjemné, ak vás porovnáva so ženou, na ktorú aj v skryte duše žiarlite a cítite sa ňou byť ohrozená. Vy ste vy, so svojimi kladmi i zápormi. Nikdy nebudete ako jeho kamarátka, ktorá nemá zodpovednosť ani s ním nie je 24 hodín denne. To si treba uvedomiť a pripomenúť tento logický fakt aj partnerovi. Ak sa nemieni zmieriť s tým, aká ste, potom zbohom.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #hranice #žiarlivosť #kamarátstvo #muž a žena #priateľstvo s mužom #dlhodobý vzťah #najlepšia kamarátka

+ Alkoholom si sami ničíte svoje telo a zdravie, popremýšľajte nad tým.
Konštruktívna spätná väzba vedie k...

+ Netvárte sa, že všetky veci idú okolo vás, budú sa tak tváriť aj ostatní.
Neprestaňte pred koncom, smotanu za...