Keď jeden nestačí. Viacnásobný orgazmus môže dosiahnuť každá

Pre niektoré ženy býva už jeden orgazmus sexuálnou výhrou. Aj preto býva mnohonásobná rozkoš považovaná za mýtus alebo veľmi výnimočný dar. Odborníci sa však zhodujú na tom, že ho môže zažiť takmer ktokoľvek. Stačí len chcieť a trochu sa posnažiť.

26.06.2023 09:00
sex, vzťah, intimity, orgazmus Foto:
Mnohé ženy vnímajú dosiahnutie orgazmu ako úspešný koniec intímností.
debata

Cesta k vysnívanému orgazmu

Podľa výskumu 81,6 % žien nedosiahne orgazmus pri samotnom pohlavnom styku, teda bez dodatočnej stimulácie klitorisu alebo iných foriem rozmaznávania. Dobrou správou pre tých dlhšie zadaných je, že u žien vo vzťahu trvajúcom minimálne šesť mesiacov sa zvyšuje pravdepodobnosť dosiahnutia orgazmu, viac ako šesťkrát oproti tým s krátkou známosťou. Čo je však najúžasnejšie, väčšina žien je schopná prežiť niekoľkonásobný orgazmus. A nejde práve o nízku pravdepodobnosť, podľa štúdií zažilo multiorgazmus 43% žien. Skúste sa k milostne šťastným zaradiť aj vy.

Keď to orgazmom nekončí

Mnohé ženy vnímajú dosiahnutie orgazmu ako úspešný koniec intímností. Maximálne sa na pár minút pritúlia k svojmu partnerovi a tým to končí. Len málo z nich potom pokračuje v erotických hrách a to je chyba. Telo je síce v tejto chvíli citlivé, obzvlášť v oblasti genitálií, a ďalšie dotyky môžu byť až nepríjemné, to však nemusí znamenať stopku. Ženy totiž nepotrebujú v sexe pauzu, ako tomu býva u mužov a sú schopné zostať dlhšie vzrušené. A to treba využiť. Ďalší orgazmus môže po tom prvom prísť kedykoľvek a často príde omnoho rýchlejšie, ako ten prvý.

orgazmus, sex, intimity Čítajte aj Odďaľovanie orgazmu. Technika, ktorá vám dovolí ochutnať super vrchol

Jednoducho neprestávajte

Je to pravidlo, ktorého sa stačí držať a viacnásobný orgazmus si vás nájde. Dohodnite sa s partnerom, že to budete vy, kto bude mať opraty pevne v rukách. Komunikujte spolu. Navádzajte náprotivok na spúšťače žiadostivosti. Akonáhle sa vám podarí prvý orgazmus, neprestávajte. Maznajte sa. V prípade, že sú niektoré partie príliš citlivé, smerujte pozornosť na iné časti tela. Nevyvíjajte tlak, pretože chcete prežiť ďalšie uspokojenie.

Zlepšite si zážitok z orgazmov

Keď príde prvé vyvrcholenie, sťahujte vedome panvové dno. Ide o skvelú techniku, ako orgazmus nielen zosilniť a predĺžiť, ale aj ako privolať ďalšiu vlnu slasti. Tak dosiahnete orgazmov nielen viac, ale budú silnejšie a príjemnejšie. No a to za trochu uvedomelej snahy určite stojí, alebo vám nie? Navyše nikde nie je napísané, že ak partner nevládze, nemôžete si pomôcť aj sama. Robíte to predsa pre seba.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #orgazmus #vyvrcholenie #uspokojenie #vzrušenie #opakovaný orgazmus #viacnásobný orgazmus

+ Pred vami je krásny deň, preto si ho nenechajte ničím a nikým pokaziť.
Čím skôr dokončíte, čo nemáte radi, tým...

+ Čerstvé ovocie a zelenina vám dodajú potrebnú energiu.
Čím skôr si prácu urobíte, tým skôr budete mať čas len...