Zožiera vás žiarlivosť a neviete, čo s tým? Skúste tieto tri tipy

Príležitostne žiarliť je vo vzťahu normálne, takéto pocity sa z času na čas pritrafia aj naozaj spokojnej dvojici.

14.02.2023 09:00
láska, žiarlivosť, hádka, nenávisť Foto:
A opäť sa správate ako hysterka?
debata

Pocity žiarlivosti zvyčajne odídu tak rýchlo, ako prišli. Problém nastáva vtedy, ak sa žiarlivosť stane vaším každodenným spoločníkom a vy neviete, ako sa negatívnych pocitov zbaviť. Sú ťaživé a ničia vám vzťah. Čo si počať?

Venujte sa vlastným záujmom

Vo vzťahu je vždy dôležité venovať sa vlastným záujmom a záľubám, aby ste nestratili kontakt s priateľmi, okolím a rodinou. Ak žijete výlučne pre partnera a vzťah, potom vás môže rozladiť každá, aj bezvýznamná maličkosť. Udržiavanie trvalých priateľstiev buduje vaše sebavedomie, pretože získavate uznanie aj mimo vášho vzťahu. A to následne vedie k väčšej dôvere k partnerovi a v dôsledku toho k menšej žiarlivosti. Doprajte teda sebe aj svojmu partnerovi potrebnú voľnosť.

láska, rozchod Čítajte viac Keď vo vzťahu nastanú malé komplikácie, tieto znamenia utekajú

Reflektujte vzťah a robte rozhodnutia

Žiarlivosť často pramení z frustrácie vo vzťahu. Opýtajte sa sama seba, či vám niečo vo vzťahu nechýba. Odpovedzte si na otázku, či ste práve teraz spolu šťastní. Ak nie, vyložte karty na stôl a vážne sa porozprávajte aj o možnosti rozchodu. Odkiaľ pramení vaša nespokojnosť? Pociťujete ju dlhodobo? Dajú sa vaše pocity ešte „opraviť“, alebo vás vzťah jednoducho dožíva?

Poznáte svoju vlastnú hodnotu?

Len keď poznáte svoju vlastnú hodnotu, budete sa ľahšie vyrovnávať so strachom zo straty. Vždy si uvedomte, aká ste skvelá, zábavná, milujúca… Naozaj by vás partner chcel opustiť? A ak by aj chcel, potom pre vás nebol ten pravý a čaká na vás ktosi lepší. Ak poznáte svoje pozitíva a ste dostatočne spokojná sama so sebou, potom vás žiarlivosť a strach o partnera tak veľmi zožierať nebude.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #žiarlivosť #chorobná žiarlivosť

+ Pravidelná hydratácia je základom šťastia a zdravia.
Ak niečo robíte, nezabudnite si svoju prácu aj uložiť....

+ Neskoro večer na jedlo zabudnite, zaťažujete tak svoje telo.
Pokúste si nejaké peniaze odložiť, neskôr ich ešte...