Štyri vlastnosti, ktoré spravia z muža dobrého manžela

Byť dobrým chlapom a dobrým manželom môžu byť dve rozdielne veličiny. Možno aj vy poznáte skvelých mužov, kolegov a kamarátov, ale sami viete, že dobré manželstvo by z toho nebolo. Čo teda potrebuje muž, aby bol tým pravý nielen na lásku, ale aj otcovstvo a veci s tým súvisiace?

19.01.2023 11:19
láska, manželstvo, dvojica Foto:
Manželstvo a rodičovstvo nie je len prechádzka zamilovaným vzťahom.
debata

Pamätajú si maličkosti

Je to dôležité. Od toho, že si uloží navždy do pamäte, čo vás dokáže ľahko priviesť k orgazmu až po to, že bude poznať zubára vašich detí. Muži, ktorí tvrdia, že detaily nie sú dôležité, sa podľa odborníčky na vzťahy Christine Schoenwald nestávajú práve najlepšími manželmi. Pretože práve dobré manželstvo od toho priemerného či zlého stojí práve na detailoch. Preto je dôležité všímať si či má partner zmysel pre detail, alebo mu skôr unikajú.

Vedia sa tešiť z rodinnej pohody

Má rád tie chvíle, keď sa dokopy nič nedeje, ale deje sa to príjemné rodinné teplo? Tak to je muž, ktorý je predurčený na manželstvo. Muži, ktorí neustále potrebujú niečo robiť, neobsedia a nemajú akoby vnútorný pokoj, nebudú podľa Christine Schoenwald ani silným pilierom manželstva. Budú menej spoľahliví a predstavujú menší prístav istoty, ktorý si dobré manželstvo vyžaduje.

láska, manželstvo, dvojica Čítajte aj Témy o ktorých treba hovoriť, aby ste mali šťastný vzťah

Majú zmysel pre zodpovednosť

Dobre vedia, čo to slovo znamená. Neujdú pred nepohodlím, nevzdajú sa a neutekajú pred prekážkami. Pretože manželstvo a rodičovstvo nie je len prechádzka zamilovaným vzťahom. Je to o zodpovednosti, prekonania kríz, nepohodlia, ale o vytrvaní, podržaní sa navzájom. Ak máte vedľa seba chlapa, ktorý sa vždy snaží hľadať ľahšiu a pohodlnejšiu cestu, tak môže byť síce fajn, dokonca aj úspešný, ale v manželstve môže veľmi rýchlo zlyhať. Pretože často je pohodlnejšie pred zodpovednosťou ujsť, ako sa jej postaviť čelom.

Sú tímoví hráči

Pretože vzťah, manželstvo a rodičovstvo je jednoducho „kolektívny“ šport. Ak máte vedľa seba muža, ktorý potrebuje vo všetkom víťaziť, mať vždy pravdu a chce byť vo všetkom najlepší, tak môžete mať problém. Sú to skvelé vlastnosti lídra aj športovca, no manžel potrebuje niekedy ubrať z pozície vodcu a byť len oporou. Muži, ktorí nevedia prestať byť súťaživí, dokonca súťažia aj o priazeň detí, čo nevytvára práve punc rodinnej pohody.

Video

VIDEO: V relácii Ide o nás s psychológom Petrom Sunyíkom o rutine vo vzťahu – fázach, ktoré prežívame, kým sa ku nej dostaneme, ale aj o tom, ako sa správať, aby rutina náš vzťah nepochovala.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #manželstvo #rodina #manžel #rodičovstvo #maličkosti #zodpovednosť #partner na celý život

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...