Prestaňte hľadať, ale nájdite. Takto objavíte pravú lásku

Hľadáte toho pravého? Dokonalú lásku a niekoho, kto s vami ostane dokonca života a prežije krásne aj divoké chvíle? Ono by bolo pekné takú spriaznenú dušu a pravú lásku nájsť. Avšak na to je potrebné zmeniť najprv seba svoj postoj k „hľadaniu toho pravého“.

22.08.2022 11:20
pár, láska, hádka, konflikt, muž a žena, párik,... Foto:
Opäť nezhody vo vzťahu?
debata

Majte jasno v tom, čo chcete

Opýtajte sa sami seba: Kto by bol pre vás dobrým partnerom vzhľadom na vaše životné ciele? Aby mal vzťah to, čo je potrebné, aby vydržal, musí váš partner chcieť od života rovnaké veci ako vy. Nie, tu neplatí, že ho prerobíte, ani protiklady sa nepriťahujú. Ak chcete od života rozdielne veci, tak to nikdy nebude pravá lásky ani súlad. Preto je lepšie hľadať v spoločnom, ak sa orientovať len podľa vášne.

Jednoducho začnite

Snívanie o vašej skutočnej láske je dôležitým krokom k tomu, aby ste podnikli kroky na nájdenie tej správnej osoby. Keď sa však rozhodnete aktívne hľadať životného partnera, vyžaduje sa dôsledné úsilie. „Úspešné zoznamovanie a stretnutie s vašou skutočnou láskou sa uskutoční len vtedy ak pre to niečo sama urobíte. Nie na domáce dvere vám ten pravý nikdy sám od seba nezaklope. Zostavte si plán a začnite,“ radí vzťahová koučka Amy Schoen.

pár, láska, hádka, konflikt, muž a žena, párik, pár, vzťah Čítajte aj 4 znaky, že váš vzťah ide rýchlo z kopca. Dá sa ešte zachrániť?

Rozširujte sieť záujmov

Možno máte radi milión vecí, ale nikto to o vás nevie. Preto Amy Schoen radí rozšíriť sieť okruhu vašich záujmov. To znamená stať sa členkou klubu, skupiny, alebo aspoň sociálnej siete, kde budete zdieľať spoločné záujmy. Práve tu môžete získať značný výber ľudí, ktorí majú potenciál byť vašou láskou. Pretože sám doma si nikto lásku nenašiel. Akurát tú na sebaukájanie.

Pracujte na vzťahu

Ak už lásku máte a všetko sedí, tak zabudnite, že to tak bude sedieť a fungovať aj o desať, či dvadsať rokov. Preto ak nechcete o pár rokov preklopiť lásku do nenávisti, prípadne ľahostajnosti, tak musíte pracovať na sebe aj na partnerovi. Ale ako hovorí Amy Schoen, zabudnite, že sa partner zmení na váš podnet. Je potrebné postupovať pomaly, systematicky, vytvárať kompromisy, pomaly a postupne celý vzťah osviežiť a inovovať. Iba tak prežije aj radikálne zmeny okolia aj vás samých.

Video
VIDEO: Existujú aj 50-ročné vzťahy bez úprimnosti: Ale čo vlastne prinášajú? Zaslúžime si také, v ktorých obaja majú rovnaký osoh zo spoločného života, hovorí psychologička Lenka Uherová

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #manželstvo #vzťah #spoločné aktivity #dlhodobý vzťah

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...