4 znaky, že váš vzťah ide rýchlo z kopca. Dá sa ešte zachrániť?

Koniec vzťahu neprichádza náhle ako blesk z jasného neba. Vždy ho sprevádzajú náznaky, ktoré podľa odborníka na vzťahy Ivana Younga nemožno ignorovať. V niektorých prípadoch však naznačujú, že spolužitie sa už začalo rútiť priamou cestou k svojmu zániku.

02.08.2022 14:00
pár, láska, hádka, konflikt, muž a žena, párik,... Foto:
Opäť nezhody vo vzťahu?
debata

Všetko sa začína nespokojnosťou

Kto by chcel zmeniť vzťah, v ktorom mu všetko vyhovuje? Na druhej strane, hľadať dokonalé spolužitie, alebo sa oň pokúšať, je nezmyselné. Podľa Younga nie je možné, aby bol človek vo vzťahu so všetkým spokojný. Na druhej strane hovorí, že ak sa problémy riešia v zárodku, je možné sa k takmer dokonalému vzťahu dopracovať. Existujú však situácie, ktoré ak do vzťahu vstúpia, tak to znamená, že ste už v poslednej zákrute pred koncom.

Nemáte spoločné hodnoty

Možno ste ich na začiatku mali a všetko sa zdalo skvelé až dokonalé. Postupom času niekto z vás prestúpil na vedľajšiu koľaj. Príkladom je podľa Younga napríklad nový náboženský smer, alebo životná filozofia. Aj keď sa zdá, že to nie je veľký problém, tak rozdielna viera a náboženské štruktúry vedia narušiť aj stabilný vzťah. Ak sa nedohodnete na spoločných hodnotách, vyrazili ste na cestu k vzťahovému nedorozumeniu, ktoré sa bude rokmi už len prehlbovať.

muž, žena, láska, objatie, vzťah, intimita, dvojica, pár Čítajte aj Ako to robia? Takto si šťastné páry zabezpečujú hladký chod ich manželstva

Nesúrodé nazeranie na zmyselnosť a sex

Počas medových týždňov sa zdá, že zmyselnosť a sex sú synchronizované. Ale čoskoro sa začne ukazovať skutočný sexuálny apetít dvojice. Young upozorňuje, že je potrebné byť úprimný pri svojich túžbach v oblasti sexu. Inak hrozí, že veľmi skoro jeden alebo druhý, skončí v inej posteli. Nesúlad v sexe je navyše podľa Younga jedným z prvých signálov, že vzťah začína mať vážny problém.

Ste emocionálni, váš partner je logický.

Emocionálni ľudia a logickí ľudia môžu spolu vychádzať, ale vyžaduje si to značné uvedomenie a neustále úsilie. Emocionálne typy osobnosti majú tendenciu byť veľmi expresívne, čo sa logickým typom osobnosti javí ako prehnané. Ide o talianske manželstvo, ktoré môže fungovať, ale len vtedy, ak emocionálne typy pochopia, že logické osobnosti sú zakorenené v príčine a následku a myslením orientovaní na výsledky. Podľa Younga je extrémne dôležitá komunikácia, pretože v opačnom prípade medzi stranami narastie neprekonateľná bariéra nepochopenia.

Snažíte si dokazovať, kto je lepší

Ak si vo vzťahu začnete ukazovať, kto je lepší, je to koniec pekných dní. O to horšie, ak sa to snažíte robiť ešte aj pred deťmi. Young to radí spraviť inak. Skôr si všímajte, čo je dobré na vašej polovičke. Ak si budete všímať na sebe klady a na nej zápory, je to ako nabaľovanie sa snehovej gule rútiacej sa z kopca. Čoskoro vás oboch rozmetá. Ak si však budete každý deň pripomínať, čo je dobré na tom druhom, tak máte vysokú šancu sa ešte pred „mrazivou kalamitou vzťahu“ zachrániť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #manželstvo #hádka vo vzťahu #vzťah k sexu #nezhody #výčitky #dlhodobý vzťah #dlhodobé partnerstvo

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...