Jediná zmena po sexe dokáže zmeniť intímny život aj lásku. Vyskúšajte

Máte pocit, že v milostnom živote prestupujete na jednom mieste a odnáša si to aj partnerský život? V takom prípade je na čase niečo zmeniť a to skôr, ako sa všetko rozbehne dole z kopca od desiatich k piatim. Pritom stačí málo a všetko môže nabrať ten správny smer.

18.06.2022 13:00
pár - posteľ - milovanie - predstieranie orgazmu Foto:
Ukazuje sa, že hlavne pre ženy je pri sexe omnoho viac ako živočíšnosť dôležité citové prežívanie intímneho zážitku.
debata (1)

Sex ako lakmusový papierik

Bez okolkov treba priznať, že intímny život je jedným z pilierov kvalitného vzťahu. Preto sa aj nezhody, ublíženia a nespokojnosť v partnerstve, odrážajú ako prvé práve v posteli. Avšak funguje to aj opačne. Ak vylepšíte svoj intímny zážitok, aj váš vzťah môže opäť začať rozkvitať.

Nejde o vášeň, ale súdržnosť

Ukazuje sa, že hlavne pre ženy je pri sexe omnoho viac ako živočíšnosť dôležité citové prežívanie intímneho zážitku. Najnovšie výskumy odhalili, že ženy na dosiahnutie orgazmu potrebujú dvojnásobný čas ako muži. Avšak predĺžiť čas milovania z priemerných sedem na zhruba trinásť minút, čo je čas uspokojivý aj na vyvrcholenie ženy, nestačí. Výskumy idú ešte ďalej a odhaľujú, že nielen samotná predohra a akt sú dôležité pre precítenie zážitku z milovania, ale aj to, ako celý sex skončí.

vzťah, kríza, hádka, partneri Čítajte aj 5 vecí, ktoré dokážu zlepšiť váš vzťah prakticky na počkanie

Pozvite si do spálne viac intimity

Nezáleží na tom, či máte radšej drsnejší, alebo jemnejší sex. Ani na tom, či využijete erotické hračky, nové polohy, či sexi bielizeň. To všetko je len predpríprava k tomu, aby ste po milovaní dokázali vychutnávať chvíle, ktoré tvoria zo sexu nástroj na posilnenie vzťahu.

Zostaňte v objatí

Stačí naozaj takto málo. Dokonca nie je potrebné ani sa objímať ďalšie desiatky minút. Stačí doslova chvíľa, no rozhodne si ju doprajte. Po vyvrcholení sa neoddeľujte. Ostaňte v náručí. Prežívajte spoločne krásne chvíle po orgazme. Ako hovorí odborníčka na vzťahy Karen Cherrett, je to jedna z najlepších terapií. Vaše telo dokáže vnímať sex ako uspokojivejší, než ak okamžite po vyvrcholení vyskočím z postele a vybehnete do sprchy, alebo za povinnosťami.

Aký záver, také spomienky

Záver sexu je podceňovaný. Pritom ako v bežnom živote, tak najviac na nás pôsobia práve závery. Či už pri filme, knihe, alebo v rámci výletov a bežných životných zážitkov. Preto je potrebné venovať pozornosť aj dobrému záveru milovania. Ak ostanete spolu, budete sa hladkať, láskať a možno si poviete pár krásnych slov. Okamžite získate z intímneho spojenia lepší pocit. No a ten sa samozrejme prenesie aj do toho, ako budete vnímať partnera a celý váš vzťah. Preto si doprajte po milovaní pár minút na spoločné vychutnávanie si príjemných chvíľ. Zrazu zistíte, že sex je krajší a vzťah sa opäť vrátil do stavu, keď ste ho prežívali ako čerstvo zamilovaní. Budete v ňom totiž cítiť na počkanie omnoho viac lásky.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #milovanie #vášeň #Intimita #láskanie #zamilovanie #dlhodobý vzťah #intímny život

+ Vyrovnaný jedálniček je kľúčom k dlhodobému šťastiu.
Nakupujete nadbytočne veľa potravín potom končí v...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....