5 vecí, ktoré dokážu zlepšiť váš vzťah prakticky na počkanie

Práca na vzťahu nikdy nekončí. A vždy sa zíde pár tipov, ako si spolunažívanie vylepšiť. Napríklad aj v takej situácii, keď to medzi vami nie je práve ružové. Prvá pomoc piatich krokov už nejeden pár priviedla k úspešnému zahladeniu črtajúcej sa krízy.

26.05.2022 09:00
vzťah, kríza, hádka, partneri Foto:
Ak sa posnažíte partnera počúvať aktívne, možno ho v mnohom pochopíte.
debata

Počúvajte sa

Mnoho rád je o tom, že v prípade problémov sa treba porozprávať. No menej sa hovorí o tom, že je potrebné predovšetkým počúvať. Vzťahová koučka Lorna Poole totiž upozorňuje, že mnoho dvojíc pri rozhovore viac hovorí a menej počúva. Preto si jednoducho vypočujte partnera. Bez skákania do rečí, bez prerušovania. A spravte si večer bútľavej vŕby. Ak sa posnažíte počúvať aktívne, možno aj partnera v mnohom pochopíte.

Zatancujte si

Znie to možno hlúpo, ale tanec vie veľmi príjemne prelomiť ľady dusnej atmosféry. Nemusíte ísť pritom ani nikde na parket. Stačí vám pustiť si doma hudbu a zatancovať si spoločne napríklad aj v obývačke. Uvidíte, že večer aj ďalšie dni naberú úplne iný rozmer.

láska, vzťah, rande, dvojica, rodina Čítajte aj Vzťah na celý život? Ak patríte medzi tieto páry, potom máte veľkú šancu

Pohladkajte sa

Znie to banálne, ale Lorna Poole upozorňuje, že súčasné dvojice rezignovali na pohladenie. Obyčajné gesto, ktoré nás prakticky nič nestojí, ale veľa vie druhému dať. Pohladenie vytvára silné puto. Preto ak ho je vo vašom vzťahu málo, tak sa môže toho zo vzťahu vytratiť viac, ako si myslíte. Jednoducho sa začnite hladiť.

Nájdite si záľubu

Ideálne spoločnú. Možno ju nezrealizujete hneď, ale hneď večer si ju môžete začať plánovať. Nie je nič krajšie, ako objaviť niečo, čo vás spája, čo vás bude tešiť a čo budete robiť spolu. Už len objavenie takejto aktivity dokáže dať večeru aj vzťahu úplne iný rozmer.

Zahrajte sa spoločenskú hru

Možno patríte k párom, ktoré by aj chceli tráviť viac času spolu, ale nemajú činnosť, s ktorou by strávili príjemný večer vo dvojici. Skúste spoločenskú hru ako šach, dámu, karty. Uvidíte, že sa popri hre aj o mnohom porozprávate a zlepšíte si tak vzťah a porozumenie v ňom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #neha #hádka vo vzťahu #pochopenie #partnerská kríza #spoločné aktivity #počúvanie

+ Na alkohol dnes zabudnite, zvoľte si dnes inú cestu.
Osviežte si myseľ a opakujte si čo už viete a k tomu sa...

+ Nedávajte do seba kopu liekov, vaše telo s tým nie je OK.
Dnes toho budete mať na práci dosť, preto...