5 otázok, na ktoré ak odpoviete ÁNO, váš vzťah môže vydržať naveky

Lásku do konca života si želá samozrejme každý, kto s ňou začína. Realita sa však od snov zvykne líšiť a nikto nemá istotu, že vzťah po pár mesiacoch alebo rokoch neskrachuje. Avšak dobrým poradcom môžu byť otázky, vďaka ktorým viete odhadnúť, či váš vzťah vydrží aj zakolísania, alebo sa stratí.

11.06.2022 16:40
láska, vzťah, muž a žena, partneri Foto:
Ste naozaj spokojná vo vzťahu?
debata

Viete sa otvorene porozprávať?

Môžete povedať svojmu partnerovi, keď sa vám nepáči niečo, čo robí? A to bez toho, aby bol oheň na streche? Mitzi Bockmann je certifikovaná koučka na vzťahy a upozorňuje, že pravda a otvorenosť sú základom každého silného vzťahu, ktorý pretrvá. Ak nemôžete povedať svojmu partnerovi, čo potrebujete, čo sa vám nepáči a nie je vnímavý, váš vzťah je odsúdený na zánik.

Ste úprimní, pokiaľ ide o intimitu?

Ste zladení v intímnych potrebách alebo problémy zametáte pod koberec? Sexuálne túžby sú nesmierne dôležité a ich potláčanie nebude robiť dlhodobo dobrotu. No ak ste zladení, môžete mať krásny vzťah aj aktívny sexuálny život dlhodobo. „Často svojim klientom navrhujem, aby začali s tým, čo funguje, a až potom sa pustili do toho, čo nefunguje,“ hovorí Mitzi Bockmann. Hľadať sexuálny súlad je nesmierne dôležité. Ak to funguje, môže fungovať aj láska. Inak staviate všetko na vratkých nohách.

vzťah, kríza, hádka, partneri Čítajte aj 5 zmien, ktoré musí spraviť každý vzťah inak sa rozpadne

Máte spoločných aj samostatných priateľov?

Pre vzťah je nesmierne dôležité mať spoločné záujmy, aktivity a spoločne sa radovať. Avšak Mitzi Bockmann upozorňuje, že je nesmierne dôležité zachovať si aj priestor pre samého seba. Preto je vhodné mať spoločných priateľov, ale aj aktivity, ktoré zdieľate výhradne so svojou vlastnou partiou. Ak ste odpovedali kladne, šance, že vzťah vydrží sú naozaj vysoké.

Video

VIDEO: Existujú aj 50-ročné vzťahy bez úprimnosti: Ale čo vlastne prinášajú? Zaslúžime si také, v ktorých obaja majú rovnaký osoh zo spoločného života, hovorí psychologička Lenka Uherová

Vyjadrujete si navzájom rešpekt?

Vážite si jeden druhého a to, čo robí pre vás aj pre rodinu. Prirodzene, vždy vám niečo môže na partnerovi vadiť ale napriek tomu si ho pre mnohé vlastnosti vážite. A je to obojstranné. Nebojíte sa na to poukázať a pochváliť sa. To presne sú momenty, na ktorých má šancu vzťah vydržať.

Baví vás byť spolu?

Niekedy iba tak. Jednoducho spolu zostať, mlčať, alebo sa smiať na vtipoch. Pozerať seriál, byť v náručí. Ak sa z vášho vzťahu nevytratila radosť zo vzájomnej prítomnosti, ste na dobrej ceste vydržať to spolu naozaj dlho. Pretože pre vzťah nie je nič horšie, ak potrebujete byť neustále niečím zamestnaní. Naopak, ak vám je príjemné byť iba sami so sebou, máte časť boja za krásny vzťah vyhratého.

Video

VIDEO: V relácii Ide o nás s psychológom Petrom Sunyíkom o rutine vo vzťahu – fázach, ktoré prežívame, kým sa ku nej dostaneme, ale aj o tom, ako sa správať, aby rutina náš vzťah nepochovala.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rešpekt #úprimnosť #zlepšenie intimity #spoločné aktivity #láskavosť #spoločne strávený čas

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....