Kedy je partner zrelý na výmenu a udobrovanie už nemá zmysel?

Nie vždy sa všetko podarí. Napriek snahe o dokonalý vzťah a harmonickú lásku, je potrebné niekedy uznať, že sme sa jednoducho nenašli a zdanie vo vašom prípade klamalo. Sú totiž chvíle, kedy už udobrovanie nepomôže a lepšie, je partnera vymeniť, ako sa ďalšie roky iba trápiť.

02.06.2022 13:00
Smútok z rozchodu môže viesť k odmietaniu jedla... Foto:
Žijete spolu, ale necítite v ňom istotu.
debata

Neustále ponižovanie

V tomto prípade je potrebné povedať, že ide o skutočné ponižovanie partnerky ako doma, tak aj na verejnosti. Virginia Clark, špecialistka na vzťahy totiž upozorňuje, že mnoho žien príliš vzťahovačne vníma ako ponižovanie aj vyslovenie nesúhlasu, alebo iný názor. To ponižovanie nie je. Na výmenu je zrelý taký partner, ktorý neustále útočí na to, že nie ste dobrá pre neho a pre nikoho. A to otvorene aj na verejnosti. Pretože muž, ktorý to má v krvi neprestane. A nepomôže ani dohováranie.

Sústreďuje sa len na vaše chyby

Každý má chyby. No základom kvalitného vzťahu je sústreďovať sa na partnerove pozitíva. Nie je hriech povedať si, čo vám vadí. No ak partner neustále upozorňuje len na vaše chyby, tak jeho myslenie je očividne negativistické. Virginia Clark upozorňuje, že takýto pohľad na svet sa dá málokedy zmeniť. A osudom je, že budete neustále konfrontovaná len s tým, čo robíte zle. A to nie je práve najlepšia perspektíva do života.

vzťah, kríza, hádka, partneri Čítajte aj 5 vecí, ktoré dokážu zlepšiť váš vzťah prakticky na počkanie

Ignoruje vaše potreby

Jeho potreby sú prioritné, no potreby vaše akoby zatláčal do úzadia. Nepýta sa, po čom túžite, ani čo by ste mohli robiť spoločne. Na výmenu je vhodný aj partner, ktorý nechce pristúpiť na vaše záujmy a nápady, ale zameriava sa len na tie jeho a vás dokonca núti, aby ste ich všetky zdieľali s ním. To by asi nikto nechcel znášať doživotne.

Nedáva pocit bezpečia

Žijete spolu, ale necítite v ňom istotu. Virginia Clark upozorňuje, že pocit istoty sa môže vytratiť ak prichádza k nevere, či pravidelnému podvádzaniu. Ale rovnako aj v prípade, ak necítite z jeho strany pomoc a podporu, ani žiadne vypočutie. Skôr vaše problémy zveličuje a tie jeho bagatelizuje.

Vystupuje agresívne

Atraktivita zlého chlapca končí v momente, ak svoju agresiu nasmeruje smerom k vám. Muž, ktorý si vybíja zlosť na partnerke, nie je a ani nikdy nebude vhodný partner. Virginia Clark dokonca upozorňuje, že agresia má tendenciu sa stupňovať. Preto je lepšie odísť poza bučky už pri jej náznakoch.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #chyby vo vzťahu #agresivita #potreby #vzťah s mužom #ponižovanie #bezpečie

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...