Najväčšie chyby, ktoré robia ženy vo vzťahu. A preto si nevedia nájsť toho pravého

Každá žena má predstavu o dokonalom mužovi, no často sa stáva, že celá plejáda pokusov je vlastne nekončiaci rad omylov. Nutne však nemusí byť vždy chyba len na strane mužského pohlavia. Mnoho žien totiž robí spoločné chyby, ktoré sú akoby nezlúčiteľné s fungovaním v partnerstve.

08.05.2022 00:00
láska, vzťah, rande, dvojica, rodina Foto:
Láska na celý život?
debata

Chystáte sa muža zmeniť

Mnohé ženy sa tým doslova po vstupe do vzťahu vystatujú pred kamarátkami a už majú celý zoznam vecí, ktoré chcú na mužovi zmeniť. „Nič muža nerozladí tak, ako keď sa stretne so ženou, na ktorú sa snaží zapôsobiť, a ona chce z neho spraviť svoj „projekt“, ktorý upraví podľa vlastných predstáv,“ hovorí vzťahový kouč Dave Elliot. Každý má svoje chyby, no ak partner bude vnímať, že nebudete spokojná až kým si ho doslova neprevychováte, tak to rozhodne nie je pocit, v ktorom chce ostávať vo vzťahu.

Dráma z minulosti

Dave Elliot odhaľuje všetkým ženám základné charakteristiky mužov. Sú v podstate jednoduchí. Radi riešia problémy efektívne a majú tendenciu byť bezstarostní a pohodoví. Neradi plytvajú energiou na to, čo už nemôžu zmeniť. Preto ich bude vždy vytáčať, ak sa ženy emocionálne vŕtajú v minulosti. A hlavne im na oči vykladajú stále tie isté chyby, ktoré už nemajú možnosť napraviť a aj sa za ne ospravedlnili. Výsledkom teda je, že z takého vzťahu radšej pohodovo odídu.

rande Čítajte aj Hovoriť v novom vzťahu o tých predošlých? Tu sú dôvody, prečo áno

Snažíte sa ho príliš pripútať

Do vzťahu, k sebe, do otcovstva, jednoducho máte pocit, že vám už tikajú biologické hodiny a tak potrebujete rodinu, svadbu, dieťa, či rovno dve. Áno, to všetko je pekné, no podľa Elliota je potrebné si dávať pozor na dávkovanie. Muži by nemali mať vo vzťahu pocit, že sú len akýmisi nástrojmi na upokojenie predstáv ženy o jej vysnívanom živote. V opačnom prípade to bude vyzerať, ako keď narazí kosa na kameň.

Nepoznáte svoju vlastnú hodnotu

Pre muža je dôležité, aby mal ženu doma „ženskú“. Ako hovorí Elliot aj vo svete rovnosti pohlaví si treba uvedomiť pozitíva ženy, ich odlišnosti a súčasne toho, čo muža na žene priťahuje a naopak. Ak sa žena bude správať ako muž, alebo muž ako baba, nebude to robiť nič dobré. Muž preto prirodzene očakáva ženu ženskú od správania až po intimitu v posteli.

Ale to znamená aj poznať vlastnú hodnotu, nezhadzovať sa, byť hrdou, sebavedomou a láskyplnou ženou. Žena, ktorá má v sebe viac mužskej energie ako sám muž, skrátka nemusí mať šťastie na „tých pravých mužov“ nikdy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vzťah #minulosť #prevýchova #ideálny muž #partnerstvo #dlhodobý vzťah #spoločná budúcnosť

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...