Hovoriť v novom vzťahu o tých predošlých? Tu sú dôvody, prečo áno

Nie je vždy ľahké hovoriť či počúvať o minulých vzťahoch. Často sa niečoho obávame, máme strach, že minulé vzťahy nám môžu pokaziť ten súčasný. Existuje však dostatok dôvodov, prečo vyložiť karty na stôl a o svojich ex s partnerom hovoriť.

25.04.2022 09:00
rande Foto:
Od začiatku stavte na úprimnosť.
debata

Lepšie si porozumiete

Nefungujúci vzťah zanecháva na človeku stopy, čo je celkom normálne. Ak vám láska nevyjde, pýtate sa, prečo. A to isté mohol prežiť aj váš nový partner. Niet sa teda čomu čudovať, že sa navzájom ovplyvňujeme a môže za to aj naša minulosť. Ak si navzájom poskytnete malý pohľad na vašu minulosť, váš nový partner vám môže lepšie porozumieť. Takto môže lepšie pochopiť, čo z vás urobilo osobu, ktorou ste dnes, prípadne si navzájom poskytnete odpovede na otázky, z ktorých máte na začiatku vzťahu možno strach.

láska, problém, vzťah, rozchod Čítajte viac Najčastejšie dôvody rozchodu? Áno, aféra je stále číslo jeden

Prehĺbite dôveru

Rozhovorom o minulosti nielenže nahliadnete navzájom hlbšie do svojich životov, ale môžete spoločne uvažovať o veciach, ktoré ste v predošlom vzťahu pokazili a prečo. Môže to vášmu súčasnému partnerstvu prospieť. Zametanie minulých vzťahov pod koberec môže byť pre partnera signálom, že pred ním čosi tajíte, že mu nedôverujete a podobne. Pri jasnej otázke na vaše minulé vzťahy by ste mali byť obaja voči sebe otvorení a poskytnúť odpovede, ktoré od vás partner žiada.

bezos Čítajte viac Miliardy dolárov za rozvod? Áno! Tu je rebríček tých najdrahších v histórii

Aké máme očakávania?

Keď sa spolu rozprávate o minulých vzťahoch, dostávate sa jasnejšie k predstavám o vašom aktuálnom. Oveľa rýchlejšie zistíte, či sa vaše predstavy prekrývajú a sú si podobné, alebo sa celkom rozchádzajú. Ale pozor! Nikdy by ste nemali porovnávať svoj nový vzťah so starým. Nič sa neopakuje, každý vzťah si začína písať svoju vlastnú históriu.

Video
VIDEO: Existujú aj 50-ročné vzťahy bez úprimnosti: Ale čo vlastne prinášajú? Zaslúžime si také, v ktorých obaja majú rovnaký osoh zo spoločného života, hovorí psychologička Lenka Uherová

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #partner #bývalý vzťah

+ Hydratácia je kľúčom k dobrému zdraviu a pohode.
Zlepšovanie zručností otvára dvere k finančnej nezávislosti....

+ Malé zmeny v stravovaní môžu mať veľký vplyv na zdravie.
Nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete, zídu sa...